Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 11:39
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

Anglickí fanúšikovia sa po zápase s Talianskom správali ako dobytok: bitky, rasizmus a vandalizmus

Anglickí fanúšikovia sa po zápase s Talianskom správali ako dobytok: bitky, rasizmus a vandalizmus
Zdroj: Carl Recine/Getty Images
NEWS EURO 2020
Uložiť Uložené

Neuveriteľná drzosť a nevychovanosť anglických fanúšikov.

Fanúšikovia Anglicka absolútne nezvládli prehru na futbalových majstrovstvách Európy. Prvé prejavy vandalizmu prišli ešte pred samotným zápasom, keď sa na štadión vo Wembley dobýjali davy rozhorčených fanúšikov bez lístkov. Zranili aj niekoľko policajtov zabezpečujúcich poriadok priamo na mieste. Až po samotnom zápase, v ktorom Anglicko prehralo s Talianskom po penaltovom rozstrele, sa naplno ukázala agresivita ľudí, ktorí držali palce Angličanom. 

Videá z Twittera zachytávajú, ako sa fanúšikovia pobili s radujúcimi sa Talianmi ešte priamo na štadióne. Aj keď ide zväčša o krátke videozáznamy, z ktorých nie je jasný kontext, sociálna sieť spustila kritiku adresovanú Angličanom, ktorí sú známi svojimi prejavmi vandalizmu, keď nie sú spokojní s výsledkom zápasu.

Dôkazom, že chyba je pravdepodobne na ich strane, sú aj zábery z miest, kde Angličania podporovali svojich reprezentantov. Na ulici po sebe zanechali neporiadok ako na 5-dňovom festivale bez smetných košov. 

Odporúčané
„Dnes vypijem všetko,“ vyhlásil taliansky obranca Bonucci a napil sa piva aj Coca-Coly „Dnes vypijem všetko,“ vyhlásil taliansky obranca Bonucci a napil sa piva aj Coca-Coly 12. júla 2021, 8:41

Samotní hráči Anglicka, ktorí neuspeli v penaltovom rozstrele, čelia rasistickým útokom na sociálnych sieťach. Bukayo Saka, Marcus Rashford a Jadon Sancho sa už dočkali aj obrany od samotného trénera. 

„Každý, kto sa takto nechutne správal, nie je vítaný pri fandení nášmu tímu. Spravíme všetko, čo je možné, aby sme podporili týchto hráčov, a zároveň budeme trvať na najtvrdších možných trestoch pre ľudí zodpovedných (za toto správanie),“ skonštatovala v stanovisku anglická Futbalová asociácia.

Domov
Zdieľať
Diskusia