Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2021, 12:52
Čas čítania 1:44
Adam Novosad

Internet sa vysmieva Angličanom. It's coming to Rome, znejú hlasy mémových stránok po zbabraných penaltách

Internet sa vysmieva Angličanom. It's coming to Rome, znejú hlasy mémových stránok po zbabraných penaltách
Zdroj: Michael Regan/UEFA via Getty Image
ŠPORT EURO 2020
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Finále majstrovstiev Európy vo futbale sa nieslo v znamení podpichovania z anglickej aj talianskej strany.

Od začiatku prvého polčasu to vyzeralo, že Angličania po rýchlom góle z kopačky Shawa zápas zvládnu. Taliani sa síce pokúšali vyrovnať, ale finálový zápas Eura 2020 sa Angličanom darilo udržiavať pod väčšou či menšou kontrolou. Futbaloví bohovia sa napokon priklonili k výberu z Apeninského polostrova.

Obranca Bonucci poslal zápas do predĺženia, v ktorom taktická hra neumožnila padnúť lopte do brány, a tak nasledovali penalty. V jednej chvíli mali svoj osud v rukách Taliani, v inej zase Angličania, ale keď Rashford, Sancho ani Saka nepremenili svoje pokusy v penaltovom rozstrele, trofej pre majstrov Európy putovala do Ríma.

Odporúčané
EURO 2020: Majstrami Európy sa stali Taliani EURO 2020: Majstrami Európy sa stali Taliani 11. júla 2021, 23:56

Práve slogan It's coming home, ktorý v preklade znamená, že sa futbal vracia domov, sa niesol celým šampionátom. Anglicko je považované za kolísku futbalu, kde tento šport historicky začínal, a tak sa na šampionátoch stále chystajú prevziať svoju pomyselnú korunku z minulosti a vrátiť ju domov.

Namiesto sloganu It's coming home sa však sociálnymi sieťami prehnalo tornádo v podobe sloganu s miernou úpravou. It's coming to Rome znelo nielen z úst samotných talianskych futbalistov, ale vykrikovalo sa po celom Taliansku, a tak bolo jasné, že európska trofej tentoraz do anglického domova nedorazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia