Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2021, 14:25
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík TASR

8 000 000 000 € – toľko už stál Slovensko boj s koronavírusom. Čakajú nás nepopulárne zmeny, tvrdí premiér Heger

ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Výdavky na boj proti ochoreniu covid-19 boli extrémne vysoké.

Premiér Eduard Heger sa po 100 dňoch vlády ohliadol za viacerými udalosťami vrátane zápasu s pandémiou. Ten našu krajinu podľa predsedu vlády stál už takmer 8 000 000 000 €. Odvrátili sme tak však množstvo úmrtí, kolaps zdravotníctva a masové prepúšťanie, tvrdí Heger.

„Keď sa pozriem na náš spoločný boj s pandémiou z nadhľadu, vidím Slovensko, ktoré nie je na kolenách, ale bojuje,“ vyhlásil. Súčasnú krízu sme vraj zvládli lepšiu ako tú z roku 2009.

Odporúčané
Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu 14. mája 2021, 9:30

Výkonnosť našej ekonomiky neklesla tak rýchlo ako v prípade väčšiny krajín EÚ, za čo podľa neho vďačíme včasnému zásahu vlády. Zdôraznil, že na to, aby sme boj s pandémiou zvládli, sa treba dať očkovať. „Ak sa nám podarí zaočkovať väčšinu obyvateľov a tým výrazne oslabiť tretiu vlnu pandémie, ekonomika sa už tento rok vráti na predkrízovú úroveň,“ myslí si.

V blízkej budúcnosti nás však podľa Hegera čakajú aj nepopulárne zmeny. „Keď sa nevzdáme, tá úroda bude stáť za to. Kvalitné školy, mladí ľudia pripravení na pracovný trh, lepšie platená práca, dostatok zdravotného personálu, kvalitne vybavené nemocnice a s tým vyššia spokojnosť pacientov. Ale hlavne slúžiaci štát, ktorý občanom pomáha a nie ho preháňa,“ uviedol v príhovore.

Súčasná vláda podľa neho vedie jeden z najdôležitejších zápasov od Nežnej revolúcie. „Je to zápas s korupčnou hydrou, keď sa úplatky vo veľkom balili do alobalov alebo škatúľ od šampanského. Bolo to nehorázne a nespravodlivé, ako vyvolení bezohľadne bohatli na úkor obyčajných ľudí. S týmto musíme skoncovať, musíme nastoliť poriadok,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia