Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2021, 18:12
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Pestovanie vlastnej marihuany na Slovensku? Progresívne Slovensko spustilo petíciu za jej dekriminalizáciu

POLITIKA MARIHUANA
Uložiť Uložené

Mimoparlamentná strana žiada aj to, aby bola marihuana dostupná na lekársky predpis.

Europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska chce, aby sa Slovensko zaradilo ku krajinám, ktoré už prešli procesom dekriminalizácie marihuany. Mimoparlamentá strana začala zbierať podpisy k petícii, ktorou žiadajú parlament o zmenu legislatívy týkajúcej sa trestných sadzieb za marihuanu.

„Dnes sme spolu s Martinom Hojsíkom spustili petíciu za dekriminalizáciu marihuany. Je najvyšší čas, aby náš štát prestal ničiť životy ľudí len preto, že si niekde zapália joint alebo použijú marihuanu kvôli svojmu zdravotnému stavu,“ napísal Šimečka na Facebooku.

Okrem toho petíciou žiadajú, aby mohol dospelý Slovák pestovať pre osobnú potrebu päť rastlín a zakúpiť si marihuanu na lekársky predpis. Pri postoji k marihuane PS podľa Šimečku preferuje takzvaný islandský model.

Ten sa zameriava na „prevenciu, vzdelávanie a dostupnosť zdravých športových, kultúrnych aktivít pre mladých a dostupnosť sociálno-psychologických služieb v každom okresnom meste“.

Podporu dekriminalizácie marihuany a iných drog vyjadril ešte pred voľbami v roku 2019 aj vtedajší líder PS Michal Truban. „Keď sa pozriete na náš program, ako chceme riešiť drogovú problematiku, budete vedieť, že túto tému chcem odideologizovať. Som za to, aby boli drogy dekriminalizované v malých množstvách tak, ako aj za vašej vlády išiel návrh a ľudia nekončili za pár vecí vo väzení,“ povedal v relácii Na telo Richardovi Rašimu.

Domov
Zdieľať
Diskusia