Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021 o 11:32
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

V očkovacom centre uprednostňovali deti, aj keď sú najmenej ohrozenou skupinou. V Bratislave pichnú vakcínu aj okoloidúcim

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Výzva sa netýka len tých, ktorí dostanú prvú vakcínu, ale aj tých, ktorí sa už môžu dať preočkovať druhou dávkou.

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna v Bratislave očkujú aj ľudí bez termínu. Kraj tým reaguje na fakt, že veľa prihlásených ľudí na vakcináciu napokon neprišlo. Podľa RTVS dostali paradoxne prednosť deti, aj keď odborníci upozorňujú, že najohrozenejší sú starí ľudia. 


Očkovanie bez registrácie spustili, pretože postupne začal klesať záujem a niektorí Slováci nevyužili svoje vopred zaregistrované termíny. „V sobotu neprišlo na Pfizer 20 percent z pozvaných cez Národné centrum zdravotníckych informácií (NZCI), to je viac ako 700 ľudí. Ani v nedeľu to nevyzerá inak. V takých chvíľach na štadióne očkujeme aj ľudí bez SMS,“ informoval lekár kraja Tomáš Szalay.

Odporúčané
MAPA: Slovensko čaká pekelný týždeň, vo štvrtok dosiahnu teploty až 38 stupňov, SHMÚ vydáva prvé výstrahy MAPA: Slovensko čaká pekelný týždeň, vo štvrtok dosiahnu teploty až 38 stupňov, SHMÚ vydáva prvé výstrahy 6. júla 2021 o 8:16

„Stačí prísť s občianskym preukazom, mať zdravotné poistenie a zaočkujeme vás,“ uistil. Za jediný deň sa tak podarilo zaočkovať približne tisíc ľudí. 


Výzva sa netýka len tých, ktorí dostanú prvú vakcínu, ale aj tých, ktorí sa už môžu dať preočkovať druhou dávkou. „Ak majú viac ako štyri týždne po prvej dávke, a buď boli prvou dávkou očkovaní u nás, alebo o tej prvej dávke majú papierové potvrdenie odinakiaľ. Z dôvodu technických problémov serverov NZCI si to nevieme overiť v systéme,“ vysvetlil Szalay.

Domov
Zdieľať
Diskusia