Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júla 2021, 15:49
Čas čítania 1:08
Daniel Mikolášik TASR

Na Slovensku sa jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson začína očkovať už v piatok

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Prvým záujemcom z čakárne začalo NCZI posielať termíny formou SMS.

Na Slovensku sa začne očkovať proti koronavírusu už aj vakcínou Janssen spoločnosti Johnson & Johnson. Ide o jednodávkovú vektorovú vakcínu, ktorá je určená pre osoby nad 18 rokov. Prví záujemcovia z čakárne ju dostanú už v piatok 2. 7., termíny im formou SMS začalo posielať NCZI. 

Vakcínou Janssen začne očkovať aj veľkokapacitné očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave. O deň neskôr sa pridá aj Košický samosprávny kraj (KSK), a to v sobotu 3. 7. vo veľkokapacitnom centre v Košiciach. 

Odporúčané
Nezaočkovaní pendleri majú smolu, výnimky takmer neexistujú. Cestovný semafor 2.0 je nekompromisný (Otázky a odpovede) Nezaočkovaní pendleri majú smolu, výnimky takmer neexistujú. Cestovný semafor 2.0 je nekompromisný (Otázky a odpovede) 1. júla 2021, 12:30

Registrácia na toto očkovanie je rovnaká ako pri iných vakcínach, informoval Úrad KSK. Registráciu na túto vakcínu otvorilo ministerstvo zdravotníctva zatiaľ len na tri týždne, ďalšie očkovanie bude závislé od dodávok výrobcu.

„Keďže je to jednodávková vakcína, môže byť vhodným riešením pre tých, ktorí potrebujú byť plne zaočkovaní čo najrýchlejšie. Vláda sa chystá výrazne zvýhodniť zaočkovaných obyvateľov, preto očakávame, že záujem o vakcináciu ešte stúpne,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka. Kraj je podľa neho pripravený vyhovieť vyššiemu dopytu po očkovaní.

Johnson & Johnson
Zdroj: TASR/AP


Podľa informácií z ministerstva zdravotníctva sa s vakcínou Janssen spoločnosti Johnson & Johnson ráta vo vakcinačných centrách, pri výjazdovej očkovacej službe a vybrať si ju môžu aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov.

Domov
Zdieľať
Diskusia