Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júla 2021, 17:19
Čas čítania 0:25
Adam Novosad

Sputnikom V sa na Slovensku dá zaočkovať celkovo 16-tisíc ľudí, registrácia je už uzatvorená

NEWS OČKOVANIE SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Slovensko sa rozhodlo, že zostávajúce dávky daruje alebo predá.

Záujem o očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V ani zďaleka nenaplnil pôvodné očakávania. Na očkovanie ruskou vakcínou sa mohli obyvatelia Slovenska prihlásiť do 30. júna, pretože očkovacím látkam postupne vyprší exspiračný čas.

V čakárni momentálne na prvú dávku čaká 8 108 osôb, pričom na druhú dávku už čaká 7 573 ľudí. Dohromady tak o očkovanie Sputnikom prejavilo záujem 16-tisíc ľudí.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Najväčší záujem o neregistrovanú ruskú vakcínu Inštitút zdravotných analýz evidoval z Bratislavského kraja, kde sa prihlásilo 2 511 záujemcov. Spomedzi vekových skupín mali najväčší záujem ľudia vo veku od 45 do 49 rokov, ktorých sa prihlásilo celkovo 1 889.

Nedostatočný záujem o očkovanie Sputnikom V vyústil do rozhodnutia vlády, že Slovensko napokon zostávajúcich 160-tisíc dávok vakcíny, ktoré ležia v sklade, buď daruje, alebo predá prípadným záujemcom.

Domov
Zdieľať
Diskusia