Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2021, 8:50
Čas čítania 0:52
Richard Bonde

Tiktokerka sa fotila s kvetmi, o ktorých neskôr zistila, že majú halucinogénne účinky. V noci vraj zažila najšialenejšie sny

Tiktokerka sa fotila s kvetmi, o ktorých neskôr zistila, že majú halucinogénne účinky. V noci vraj zažila najšialenejšie sny
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití
NEWS TIKTOK
Uložiť Uložené

Prešla si aj prvou spánkovou paralýzou v živote.

Používateľka sociálnej siete Tiktok Songs by Ralph minulý týždeň zažila desivú noc. Spolu s najlepšou kamarátkou si robili fotky na Instagram so žltými kvetmi, o ktorých neskôr zistili, že sú jedovaté a majú halucinogénne účinky.

Odporúčané
Tiktoker tvrdí, že žije v paralelnom vesmíre. Ukazuje videá rušných miest, na ktorých nie sú žiadni ľudia Tiktoker tvrdí, že žije v paralelnom vesmíre. Ukazuje videá rušných miest, na ktorých nie sú žiadni ľudia 11. júna 2021, 19:42

Vo videu, ktoré Ralph zverejnila na Tiktoku, dokonca dýcha s rastlinou priamo priloženou k tvári a užíva si jej príjemnú vôňu. Až neskôr zistila, že s ňou niečo nie je v poriadku, tak sa pokúsila zistiť dôvod.

Tiktokerka tvrdí, že sa v daný večer krátko po tom, ako spolu s kamarátkou dorazila na narodeninovú párty, cítila veľmi zle. Ešte v ten večer išla domov a podľa jej slov mala najšialenejšie sny v živote a tiež prvú spánkovú paralýzu.

Rýchlym prieskumom na internete zistila, že ide o rastlinu s názvom Brugmansia, ktorá obsahuje podobné alkaloidy ako na Slovensku vyskytujúci sa ľuľkovec zlomocný. Okrem toho v sebe má aj atropín, hyoscyamín a aj jedovatý skopolamín, ktorý sa v menej vyspelých krajinách používa ako psychotropná látka pri páchaní zločinov.

rastlina, jedovata, kvety, halucinacie, brugmansia
Zdroj: Shutterstock

„Vyšlo najavo, že tá kvetina bola jedovatá a my sme sa ňou zdrogovali ako dve hlupane,“ dodáva tiktokerka. Podľa viacerých zdrojov sa najviac jej symptómov prejavuje až po jej konzumácii, ale aj jej vôňa môže spôsobiť problémy s dýchaním, závrat alebo bolesti hlavy.

Odporúčané
Spánková paralýza – najhoršia nočná mora, na ktorú nikdy nezabudnete Spánková paralýza – najhoršia nočná mora, na ktorú nikdy nezabudnete 7. novembra 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia