Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2021, 14:01
Čas čítania 1:12
Kamila Šebestová

Orgány činné v trestnom konaní by mali preveriť, či niekto nerobil extrémnu nadprácu proti vakcíne Sputnik V, tvrdí Igor Matovič

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

V diskusnej relácii Sobotné dialógy prezrádza, že by sa chceli ísť dať očkovať spoločne celá rodina.

V relácii Sobotné dialógy sa dnes  stretli expremiér Igor Matovič a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár. Diskusia v Rádiu Slovensko bola ostrá, moderátorka Marta Jančkárová musela politikov viackrát upokojovať.

Keď sa Igora Matoviča na úvod spýtala, prečo prišiel do politického duelu po dlhšom čase, urobil jej kompliment a povedal, že je tu dnes kvôli nej. Nového premiéra Eduarda Egera chváli. 

„Držím mu palce, bez toho, aby vláda fungovala ďalej, by sme nedokázali naplniť to, čo sme sľubovali,“ hovorí redaktorke.

Keď sa ho pýtala na kauzu s vakcínou Sputnik V, expremiér sa bránil. „Najväčší problém nebol, že nám zomieralo sto ľudí denne. Problém bol, že Matovič si dovolil doviezť Sputnik, hovorí. Dodáva, že orgány činné v trestnom konaní by mali preveriť, či niekto nerobil extrémnu nadprácu proti vakcíne Sputnik V. 

Pri téme Sputnik V zdôraznil, že médiá z neho spravili proruského politika, ktorým nie je. Vytvorili vraj proti nemu extrémnu nenávisť.

Juraj Blanár vs. Igor Matovič v relácii Sobotné dialógy.
Juraj Blanár vs. Igor Matovič v relácii Sobotné dialógy. Zdroj: RTVS

Moderátorka Jančkárová chcela od neho aj finálnu odpoveď, ktorú už dlhodobo zisťujú viaceré médiá, na otázku, či sa expremiér dá zaočkovať alebo nie. „Nebolo by na mieste, aby ste išli vzorom?“ vyzývala ho. 

Odporúčané
Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri 21. decembra 2022, 18:26

„Koho ja budem inšpirovať? Ľudia mi nedôverujú,“ odpovedal Igor Matovič. Na záver však dodal, že chce, aby išli na očkovanie celá rodina spolu, a čaká tak, kedy sa budú môcť registrovať aj deti pod 12 rokov. V takom veku je totiž jeho dcéra Klárka. 

Podpredseda strany Smer-SD tvrdenie expremiéra zosmiešňoval, hovorí, že sa len vyhovára, no na očkovanie nepôjde. „Nikdy som nepovedal, že na očkovanie nepôjdem,“ bránil sa Matovič. V relácii však prezradil, že plošné povinné očkovanie nepodporí.

Juraj Blanár sám vakcináciu dlhodobo odmieta, tentoraz  svoje presvedčenie obhajuje slovami, že vakcína Sputnik V nie je registrovaná. 

Na záver diskusie si ešte ministri prehodili pár „teplých“ slov. „Pre klamára je každý klamár,“ provokoval Blanár Matoviča. „Keď vás zbadám, predstavím si cétečka,“ odpovie mu expremiér a rozhovorí sa o kauze s predraženým nákupom CT prístrojov.

Odporúčané
S takýmto zákonom v EÚ nemáte čo robiť. V Bruseli sa hádali kvôli právam LGBT+ S takýmto zákonom v EÚ nemáte čo robiť. V Bruseli sa hádali kvôli právam LGBT+ 26. júna 2021, 10:33
Domov
Zdieľať
Diskusia