Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. júna 2021, 8:10
Čas čítania 0:44
Richard Bonde

V Južnej Kórei objavili chobotnicu s 32 chápadlami

PRÍRODA
Uložiť Uložené

Kórejskí rybári zostali poriadne prekvapení.

Chobotnice majú zvyčajne 8 chápadiel. To však neplatí pre úlovok, ktorý pri svojej obľúbenej oddychovej činnosti vylovili nič netušiaci kórejskí rybári. V kórejskom meste Sačchon na južnom pobreží našli chobotnicu s tridsiatimi dvomi chápadlami.

Odporúčané
Ako vyzerá chobotnica na extáze? Prekvapivo podobne ako ľudia Ako vyzerá chobotnica na extáze? Prekvapivo podobne ako ľudia 25. septembra 2018, 8:00

Lovenie chobotníc je v danej oblasti zakázané, preto ju po nechcenom vylovení mali v pláne pustiť späť. V poslednej chvíli si však všimli, že možno narazili na niečo, o čom nikto netušil, že existuje.

Objavená chobotnica má 32 chápadiel vyrastajúcich ako konáre.
Objavená chobotnica má 32 chápadiel vyrastajúcich ako konáre. Zdroj: seoul.co.kr

Ich domnienky sa potvrdili krátko po tom, ako im experti povedali, že existenciu 32-nohej chobotnice zatiaľ nikto nenahlásil. V súčasnosti predpokladajú, že jej chápadlá navyše mohli narásť po zranení, no túto teóriu nemajú vedecky podloženú.

Zaujímavé je, že nie všetky chápadlá chobotnice vyrastajú priamo z tela, niektoré trčia z hrubších chápadiel ako halúzky z konárov. Vzhľad tejto chobotnice primäl mnohých používateľov sociálnych sietí tvrdiť, že môže ísť aj o stelesnenie legendárneho Cthulhu z kníh Howarda Lovecrafta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cult of Cthulhu (@cultofcthulhu)

Vedci však s chladnou hlavou informujú, že viac ako osemnohé chobotnice nie sú až taký neobvyklý jav. Napriek tomu ide o prvú informáciu o chobotnici s takýmto počtom chápadiel v histórii modernej zoológie.

Domov
Zdieľať
Diskusia