Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2013, 13:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Do ukončenia Fázy II druhými Avengermi nám ostávajú ešte dvojka Thora, Kapitána Ameriku a predstavenie Guardians of The Galaxy. O čom budú a koho nového uvidíme v Avengers II?

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?

 

Prvýkrát sme si vraveli o Robertovi Downeym Juniorovi a ostatných hercoch. Dnes si povieme, čo nás čaká najbližšie mesiace a roky do dátumu premiéry Avengers II. Phase II (Fáza 2) sa končí 30. apríla 2015, ale dovtedy ubehnú takmer 2 roky. Čo sa medzitým stane? 


Po megaúspešnom Iron Manovi 3 nás najbližšie zo stajne Marvelu poteší sequel K Thorovi, keď 8. decembra bude mať premiéru Thor: The Dark World. O čo v ňom pôjde stále presne nevieme, avšak keď je Thor nútený spolupracovať s Lokim po všetkých tých udalostiach, Asgárd bude mať zrejme väčšie problémy. Tie by mu mal vytvoriť najznámejší vodca elfov, kúzelník Malekith the Accursed. Zdá sa, že Thor bude musieť pre dobro vesmíru obetovať viac, než seba či kráľovskú korunu. Vráti sa aj jeho láska z jednotky, Jane Foster.


4. apríla 2014 sa dočkáme ďalšieho sequelu, tentokrát ním bude Captain America: The Winter Soldier. Bucky Barnes, najlepší priateľ Stevea Rogersa (nelogicky) prežil pád do hlbín v jednotke. Nájdu ho Rusi a vymyjú mu mozog. Po celé desaťročia ho používajú ako nájomného vraha, Winter Soldiera. Po každej akcii ho ale odvolajú a nechajú na niekoľko rokov opäť zmraziť (preto Winter Soldier). Toto ale nebude jediná novinka vo filme. Dočkáme sa aj úplne nového hrdinu, Falcona. Bude ho hrať Anthony Mackie. Kto že to ten Falcon vlastne je?

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?

Sammuel Thomas Wilson vďaka pôsobeniu kozmickej kocky získa schopnosť komunikácie s vtákmi, či ich ovládania. Pomocou špeciálneho postroju dokáže lietať a v komiksoch sa postupne stáva Capovým najlepším spoločníkom.  Vo filme tak uvidíme viac superhrdinov a k tomu Roberta Redforda, zrejme na nejakom poste v S.H.I.E.L.D.e. Objaviť by sa mala aj Black Widov a Nick Fury. Do premiéry je ešte ďaleko a prvý trailer môžeme očakávať na jeseň, resp. ku koncu roka.

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?

Ďalším filmom budú mimozemskí Avengers, Guardians of The Galaxy, ktorí si ale vyžadujú samostatný článok, a tak si na ich kompletné predstavenie nejaký ten čas ešte musíte počkať.

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?


Čo sa týka samotných Avengers II, filmu, ktorý bude uzatvárať druhú Fázu, mali by sa v ňom objaviť všetci hrdinovia, čo sa už ukázali, plus by sa malo nájsť pár ďalších. Čo je ale isté už teraz, zaručene sa nevráti Loki. Whedon sa proste rozhodol, že to chce novú krv a nebude sa priživovať nápadmi z jednotky. Plus pre neho. Samotný scenár sa finišuje a prvé klapky padnú už v marci, hoci sa pôvodne počítalo s januárom. Potvrdené sólovky majú už Ant-ManDoctor Strange. Tí by sa však mali objaviť až vo Fázi 3 a do kín prídu chronologicky tak, ako som napísal. Osobitou kapitolou je Hulk. Možno to  niektorí neviete, ale Hulk z roku 2003 nie je z pod taktovky Marvelu. Kritika vznesená nad zeleným obrom (nemyslím Shreka) dala podnet Marvelu, aby zlepšili reputáciu a priviedli tak na plátna kín „svojho“ zeleného obra. Vznikol tak The Incredible Hulk. Určite bol lepší ako ten z roku 2003, stále to ale bolo nemastné, neslané. Možno preto (ak nerátame Avengers) sme sa stále ďalšieho Hulka nedočkali, hoci po tímovke jeho populárnosť určite opäť vzrástla, keď bol v záverečných scénach úžasný. S ďalším samostatným filmom sa však neráta ani v tretej fáze. 

Promo video o Ant-Manovi z minuloročného Comicconu bohužiaľ v lepšej kvalite nenájdete.

Uvidíme, s akou frekvenciou filmov nás Marvel poteší v nasledujúcich rokoch, keďže by sme mali dostávať sequeli Thora, Cpt. Americu, Avengers, sólovky Ant-Mana, Guardians of The Galaxy, Doctora Strangea a možno ďalších noviniek. Na Hulka si tak zrejme ešte nejaký ten rok budeme musieť počkať.

Teraz však späť k Avengers II. Poslednou novinkou je spor Marvelu s Foxom, ktorí vlastnia mnoho postáv, nevynímajúc Quick Silvera (niečo ako Flash z konkurenčného DC) a Scarlet Witch. Obaja sú súrodenci a patria ako Marvelu, tak aj Foxu. Kedysi bol Marvel nútený rozpredať práva na svoje postavy, len aby sa vyhol bankrotu, ale zmluvy boli stavané hlavne na najznámejšie postavy. Práva na tie menej známe tak patria viacerým štúdiám.

Čriepky zo sveta Marvelu #2: O čom budú Avengers II?

Hneď ako Kevin Fiege (riaditeľ Marvelu) a Joss Whedon (režisér Avengers a pilotnej časti seriálu S.H.I.E.L.D., pilier celého Marvel Cinematic Universe) potvrdili účasť tejto súrodeneckej dvojice v Avengers II, ohlásil sa Bryan Singer (režisér X-Men: Days of Future Past) a na svoj Twitter napísal, že už dlhšie má v hlave akčnú scénu, kde nutne potrebuje Quicksilverovu rýchlosť. Naťahovačky tak začali a Marvel sa pravdepodobne bude snažiť ukázať túto dvojicu aspoň na minútu v jednej z podtitulkových scén skôr, než ich bude môcť Fox ukázať v ich X-Menoch. Možno sa ale objavia jednoducho ako Wanda Maximoff a Pietro Maximoff. Celkom sranda, že štúdio Fox potvrdilo tú istú postavu ako Marvel len o pár dní neskôr. Zrejme pomsta za Daredevila (o tom si tiež niečo povieme inokedy). Diváci zrejme ostanú pekne zmätení.

A kto vlastne Scarlet Witch a Quicksilver sú? Obaja sú potomkami Magneta, teda v prípade, že ich Marvel využije vo svojich filmoch, nesmie hovoriť o ich mutantskom pôvode. Otázkou teda je, ako Whedon vysvetlí ich superschopnosti. Čo sa ich týka, v krátkosti dokáže QS vytvoriť rýchlosť Mach 10 (behanie po vode, cestovanie v čase) a SW dokáže hýbať s poľom pravdepodobnosti, čiže dokáže zariadiť, aby sa stalo niečo nepravdepodobné, ako požiar, zmena pohybu vystrelených guliek atď.

Samotný S.H.I.E.L.D. však musí spoluprácu s týmito súrodencami tajiť, pretože v minulosti pôsobili ako teroristi a účasťou v programe Avengers chcú svoje predchádzajúce činy vymazať. Rozhodne ale nebudú dobráci od kosti a terajší členovia tímu s nimi budú mať veľké problémy. Sám Whedon nedávno prehlásil, že v dvojke Avengers zohrajú veľkú úlohu, nakoľko sú jeho obľúbenci, je celkom logické, že im chce dať veľký priestor. 

To by bolo na dnes všetko. Informácií som vám priniesol viac než dosť a dúfam, že v tom zatiaľ nemáte veľký zmätok. Nabudúce si niečo povieme buď o Guardians of The Galaxy, možnom záporákovi pre Avengers II, celkom nových postavách alebo o staronových členoch Marvelu: Daredevilovi, Punisherovi, BladeoviGhost Riderovi. Čo takto zistiť, prečo neuvidíme Spidermana? Voľba je na vás, tak neváhajte a dajte nám vedieť.

Späť
Zdieľať
Diskusia