Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2013, 18:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čriepky zo sveta Marvelu #1: Odíde Robert Downey Jr.?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Začína seriál z plodnej oblasti noviniek, Marvelu. Dnes sa pozrieme na herecký ansámbel a na ukončenie zmluvy Roberta Downeyho Jr. v Marvele. Vráti sa?

Čriepky zo sveta Marvelu #1: Odíde Robert Downey Jr.?

V posledných týždňoch sa toho na internete ohľadom Marvelu udialo veľa. Dostávame tony informácií a špekulácií. Aj preto som sa rozhodol pre sériu článkov o Marvel Universe, ktorá začína práve týmto. V ňom si povieme niečo o kontraktoch hviezd doterajších filmových Avengerov a ich budúcnosti, hlavne o Robertovi Downeym Juniorovi.

 

Robert už vôbec nie je junior, a hoci na to nevyzerá, má už 48 rokov! Akčné scény mu začínajú robiť problémy, keď sa aj pri natáčaní Iron Mana 3 zranil. Roky nezastavíte a aj preto sa chce Robert od Marvelu pomaly odčleniť, aj keď mu to tam nesmierne vynáša a je bezpochyby najjagavejšou hviezdou Avengerov. Musí natočiť tretieho Sherlocka a rád by začal s vlastným novým projektom. Poďme sa teda pozrieť na finančné úspechy Iron Mana.

Keď vezmeme v úvahu, že za prvú úlohu Tonyho Starka dostal „iba“ 500 tisíc dolárov a za dvojku 10 miliónov, pričom sa hovorí, že by bol ochotný znova obliecť Iron Manov oblek za 100 miliónov, začína nás bolieť hlava. Ak by to štúdio fakt odkleplo, v anglicky hovoriacich krajinách by slovíčko „greedy“ malo nový význam = Robert Downey Jr.

Musíme ale povedať, že by si tie prachy zaslúžil. Je skutočne ťahúňom celých Avengers (za nich získal približne 50 miliónov a za IM 3 by to mala byť podobná čiastka) a nedokážem si v úlohe Železného muža predstaviť nikoho iného. Preto dúfam, že sa v najbližších rokoch žiadneho preobsadzovania nedočkáme. Robert navyše stojí za svojimi tímovými kolegami, ktorí dostávajú oproti nemu len „drobné“. Podporil ich v niekoľkých rozhovoroch, či nepriamo pomocou naťahovačiek o novom kontrakte, keď si diktuje vlastné podmienky. Reštart u Thora a Cpt. Ameriku by nemusel dopadnúť vôbec dobre a štvrtého Hulka so 4. hercom určite netúžím vidieť. Mark Ruffalo určite nie je ten vyvolený, ale dá sa na neho zvyknúť. Chris Evans a Chris Hemsworth dostávali za Avengers 200 tisíc a za svoje sólovky dostávajú max. 500 tisíc s tým, že ak ich filmy zarobia minimálne pol miliardy, dostanú viac.

Evansova kariéra je pustá a tak mu to až tak nevadí a zmluvy na ďalšie filmy podpísal, avšak taký Hemsworth, ktorého kariéra sa rozbieha správnym smerom, bude určite bojovať o prilepšenie, keďže podpísal len Thora 2 a ďalších Avengerov. O hercoch ako Renner, Jackson, Ruffalo či Johannson hovoriť ani nebudem, keďže si ich role riaditeľ Marvelu Isaac Perlmutter môže dovoliť preobsadiť. Posledné dni sa dokonca hovorí, že Jeremy Renner dostane padáka, pretože sa údajne vyjadril, že rola, kde hral „zmagoreného“ týpka, kedy poriadne nemohol preukázať svoj herecký talent, mu nesedela. Nakoniec, kto by ale opustil taký stroj na peniaze a úspech, akým Marvel bezpochyby je?

Čriepky zo sveta Marvelu #1: Odíde Robert Downey Jr.?

Analytici predpokladajú, že tržby Avengers by s neúčasťou Downeyho klesli o 10% a samotný Iron Man by klesol nie veľmi nad úroveň ostatných hrdinov. To sa zdá nemožné, keďže Thor zarobil zhruba o 39% a Cap. Amerika o 70% menej ako Iron Man 2. Marvel zarába približne pol miliardy čistého zisku ročne, čo činí 5% príjmu Disney. Ten kúpil Marvel za 4,3 miliardy a očakáva sa, že týmto tempom (a že sa určite bude zrýchľovať) by tak mohol svoju „dlžobu“ splatiť už o 15 rokov, pričom sa rátalo s oveľa dlhšou dobou. Ako to teda dopadne, na to sme asi všetci zvedaví.

Je takmer isté, že sa Robert objaví v druhých Avengerov, čert vie, možno aj v trojke. Iron Man 3 prekročil miliardovú hranicu a stále zarába. K dnešným dňom by mal mať na konte viac než 1 miliardu a 18 miliónov $. O takom úspechu sa nikomu ani nemohlo snívať. Downey je pre Marvel ako Ronaldo pre Madrid a Messi pre Barcelonu. Pustili by snáď tí svojich najlepších hráčov? 

Späť
Zdieľať
Diskusia