Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2021, 17:01
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Nemci chcú v zápase proti Maďarsku osvetliť štadión vo farbách dúhy. Reagujú tak na Orbánov zákon proti LGBT+

Nemci chcú v zápase proti Maďarsku osvetliť štadión vo farbách dúhy. Reagujú tak na Orbánov zákon proti LGBT+
Zdroj: Unsplash/Daniel James/voľne na použitie
ŠPORT EURO 2020 LGBT+
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

K návrhu mesta sa pripájajú aj aktivisti a fanúšikovia, ktorí chcú týmto gestom vyjadriť nesúhlas s homofóbnym postojom maďarskej vlády.

Na stredu 23. júna sú naplánované posledné zápasy skupinovej fázy majstrovstiev Európy. V rámci skupiny F proti sebe v Mníchove nastúpi Nemecko a Maďarsko. Nemci pri tejto príležitosti plánujú štadión FC Bayernu Mníchov, známy ako Allianz Arena, osvetliť dúhovými farbami ako reakciu na maďarský zákon namierený proti LGBT+, informuje Deutsche Welle.

Odporúčané
Pred ľuďmi pod 18 rokov sa v Maďarsku nebude môcť rozprávať o LGBTI komunite Pred ľuďmi pod 18 rokov sa v Maďarsku nebude môcť rozprávať o LGBTI komunite 15. júna 2021, 19:11

Počas uplynulého týždňa maďarský parlament schválil návrh zákona o ochrane pred pedofíliou. Ten však bol rozšírený o zákaz propagácie sexuálnych menšín medzi neplnoletými osobami.

V praxi to znamená, že ľudia pod 18 rokov nebudú môcť byť v školách vystavovaní „pornografickému obsahu“ alebo akémukoľvek obsahu, ktorý podľa maďarskej vládnej strany „podporuje zmenu pohlavia a homosexualitu“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia