Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2021, 18:00
Čas čítania 0:52
Martin Mičuda

Klenot od Porsche v civilnejšom balení nesie názov 911 GT3 Touring, má atmosférických 510 koní

Klenot od Porsche v civilnejšom balení nesie názov 911 GT3 Touring, má atmosférických 510 koní
Zdroj: Porsche
TECH 911 AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Paket Touring je bez príplatku, a to ako s manuálom, tak i prevodovkou PDK.

Porsche nám začiatkom roka ukázalo novú 911-ku vo verzii GT3, teda jedno z najúchvatnejších rýdzo športových vozidiel súčasnosti. V zmysle minulej generácie nám najnovšie nemecký výrobca servíruje jeho civilnejší derivát s dodatkom Touring. Ide de facto o voliteľný paket (bez príplatku), ktorý z ostrej GT3-ky robí počin určený viac na cesty než okruhy, technika sa však nemení.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

911 GT3 Touring teda vychádza z „klasickej“ GT3-ky, no už i na pohľad je civilnejšie. Porsche nielenže zvolilo menej výstredné lakovanie, ale hlavne zadnú časť uhladilo – obrovské pevné krídlo totiž v tomto prípade zmizlo a nahradil ho výsuvný spojler. To si vyžiadalo decentné retuše krytu motora (pribudla plaketa Touring), inak je však naďalej známy bodykit bez zmeny. 

Porsche, 911 GT3 Touring,
Zdroj: Porsche

V interiéri sú zmeny prakticky len vo farebných konfiguráciách, v ponuke sú naďalej aj škrupinové sedadlá, karbón-keramické brzdy či možnosť dvíhať prednú nápravu. Srdcom a podstatou GT3-ky je atmosférický agregát typu boxer, ktorý naďalej disponuje výkonom 375 kW/510 koní a 469 Nm.  

Šesťvalec je možné spárovať buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, na rozdiel od predchodcu, teraz však paket Touring ponúka aj možnosť sedemstupňovej automatickej prevodovky PDK. Aj v tomto prípade platí, že cena sa bez ohľadu na typ prevodovky nemení. Vzhľadom na to, že ani za paket Touring sa nepripláca, základná cena je naďalej na úrovni od 152-tisíc eur, ako pre 911 GT3, tak aj pre 911 GT3 Touring.

Porsche, 911 GT3 Touring,Porsche, 911 GT3 Touring,Porsche, 911 GT3 Touring,Porsche, 911 GT3 Touring,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia