Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 13:52
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Už si môžeš zmeniť čas aj miesto očkovania druhou dávkou bez nekonečného vyvolávania na infolinku

ZDRAVIE OČKOVANIE
Uložiť Uložené

NCZI spustilo novú funkcionalitu pre čakateľov na druhú dávku vakcíny.

Čakatelia na druhú dávku očkovania proti ochoreniu covid-19 si od stredy môžu zmeniť miesto aj čas očkovania. Národné centrum zdravotníckych informácií im to umožnilo cez novú funkcionalitu. Informuje o tom na sociálnej sieti.


„Ak už máte pridelený termín druhej dávky vakcíny, máte teda pozývaciu SMS či mail, a tento vám nevyhovuje, môžete si ho posunúť na odkaze vakcinacia.nczisk.sk/zmena. Posunutie termínu je možné o jeden deň až mesiac,“ uviedlo NCZI.


Na všetky zmeny a nové požiadavky v registrácii si treba pripraviť svoj identifikátor a PIN kód.

Slováci si už v súčasnosti môžu vybrať, či sa dajú zaočkovať vakcínami registrovanými Európskou liekovou agentúrou alebo si dajú pichnúť neregistrovaný Sputnik V. Momentálne je v čakárni na očkovanie vakcínami Pfizer alebo Moderna približne 70-tisíc ľudí, na Sputnik V čaká len pár tisíc Slovákov. 

Odporúčané
23-ročná Slovenka Žaneta nám porozprávala, prečo sa dala zaočkovať Sputnikom V: Robia z komára somára 23-ročná Slovenka Žaneta nám porozprávala, prečo sa dala zaočkovať Sputnikom V: Robia z komára somára 14. júna 2021, 17:15
Domov
Zdieľať
Diskusia