Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Niké.
15. júna 2021, 14:03
Čas čítania 0:59
Sponzorovaný obsah

Na Slovensku padol nový svetový rekord. Futbalista spracoval loptu padajúcu z výšky 60 metrov!

ŠPORT
Uložiť Uložené

Pri natáčaní reklamnej kampane stávkovej spoločnosti Niké padol nový svetový rekord.

Slovensko si pripisuje ďalší svetový rekord, o ktorý sa postaral Honza Weber, známy český freestylista a viacnásobný majster sveta i Európy. Futbalový profík sa pri natáčaní reklamnej kampane pokúsil prekonať doterajší rekord v spracovaní lopty padajúcej z takmer 40-metrovej výšky.

Rekord, niké, futbal
Zdroj: Niké

Loptu preto vyhodili z vrtuľníka z výšky 60 metrov, čo predstavuje ekvivalent takmer 20-poschodovej budovy. Aktuálny rekord je o to atraktívnejší, že ho komplikoval silný vietor, ktorý produkovali listy rotora helikoptéry. „Najťažšie na tom bolo ustáť práve ten uragán, ktorý vrtuľník produkoval. Prekonanie 60-metrovej výšky bolo asi ľahšie ako ustáť ten vietor,“ hovorí Honza Weber. Oficiálne zapísaný svetový rekord v Guinnessovej knihe rekordov je 38,924 metra. Predtým to skúšal aj Suarez a Messi z výšky 35,25 metra. Oba pokusy boli z pevného bodu pri ideálnych podmienkach.

Vzhľadom na použitie vrtuľníka lopta pri padaní na nohu Honzu Webera neustále menila smer. Počas letu nabrala neuveriteľnú rýchlosť a svoju hmotnosť niekoľkonásobne zväčšila. Aby to bol plnohodnotný kúsok, loptu pred dopadom na zem musel Honza spracovať aspoň trikrát bez dotyku so zemou. Pokus vyšiel rovno na prvýkrát. „Pôvodne som ju chcel spracovať kolenom, v rozhodujúcom okamihu som to zmenil na placírku. Bol to neopísateľný pocit. Aj keď som pokoril už desiatky svetových rekordov, napríklad aj s bowlingovou guľou, tento bol môj najťažší,“ povedal Honza krátko po výkone.

rekord, futbal, niké
Zdroj: Niké

Na prekonanie svetového rekordu vyzval Honzu Webera známy futbalový odborník a tvár značky Niké Laco Borbély. Pôvodne totiž išlo len o spracovanie lopty vyhodenej z vrtuľníka. Laco však v štýle Niké Challenges vyhecoval Honzu k svetovému výkonu. A vyšlo to!

Pokorený rekord je súčasťou majstrovskej kampane Niké k európskemu šampionátu vo futbale. 

Domov
Zdieľať
Diskusia