Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 10:25
Čas čítania 0:49
Richard Bonde

Cena bitcoinu raketovo vzrástla. Opäť za to môže tweet Elona Muska

Cena bitcoinu raketovo vzrástla. Opäť za to môže tweet Elona Muska
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
NEWS BITCOIN ELON MUSK KRYPTOMENY TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Bitcoin včera popoludní zaznamenal nárast ceny o viac ako 10 percent za 6 hodín. Kryptomena si drží zvýšenú hodnotu aj počas pondelka.

Najznámejšia a najhodnotnejšia kryptomena včera v popoludňajších hodinách opäť prešla cenovou explóziou. V priebehu šiestich hodín stúpla jej cena z 29 500 eur na viac ako 32 500 eur, čo je takmer 40-tisíc amerických dolárov. Hodnotu si zatiaľ drží aj počas dnešného dňa.

Pre bitcoin je v posledných mesiacoch tradíciou, že jeho cenou najviac hýbu príspevky na sociálnej sieti Twitter. Identická situácia nastala aj včera. Ekonomický líder a riaditeľ spoločnosti Tesla Motors Elon Musk tweetol, že jeho automobilka bude možno opäť akceptovať túto kryptomenu na nákupy jej vozidiel.

Odporúčané
Tesla investovala do bitcoinu 1,5 miliardy dolárov. Automobilka bude akceptovať kryptomenu ako novú formu platby Tesla investovala do bitcoinu 1,5 miliardy dolárov. Automobilka bude akceptovať kryptomenu ako novú formu platby 8. februára 2021, 18:42

Elon Musk však vo svojom tweete, ktorým odpovedá na ďalšie nenávistné poznámky voči jeho ekonomickému postaveniu, stanovil isté podmienky. Musk chce, aby aspoň 50 percent elektrickej energie spotrebovanej na ťažbu bitcoinu pochádzalo z čistých zdrojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia