Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2021, 9:06
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Poslanci SaS prišli s novelou za zlepšenie práv homosexuálov. „Sú to také opičky, každý sa chce ukazovať,“ reaguje Sulík

NEWS RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Podľa predsedu strany nie je v súvislosti s touto novelou žiadna zhoda, pretože predkladatelia o nej s nikým nediskutovali.

Richard Sulík tvrdí, že nie je reálne, aby parlamentom prešla novela zákona, ktorej predkladateľmi sú členovia poslaneckého klubu Sloboda a solidarita. Poslanci Ondrej Dostál a Jarmila Halgašová prichádzajú s návrhom na zavedenie inštitútu zväzku osôb rovnakého pohlavia. 

„Jasné, že to neprejde. A neprejde ani to druhé. Sú to také opičky, každý sa chce ukazovať. Je to úplne zbytočná aktivita,“ povedal Richard Sulík v rozhovore pre konzervatívny denník Štandard. Problémom podľa neho je, že o novele dvojica predkladateľov s nikým nediskutovala. 

Odporúčané
SaS chce partnerské spolužitie homosexuálov aj heterosexuálov, v strane Za ľudí nemajú na tému rovnaký názor SaS chce partnerské spolužitie homosexuálov aj heterosexuálov, v strane Za ľudí nemajú na tému rovnaký názor 25. mája 2021, 15:01

„Všetky aktivity, pokiaľ nie sú dohodnuté, čo sa, samozrejme, dá, ale kým to nie je, sú to zbytočné aktivity. Jediný zmysel má, že sa na tom niekto chce profilovať, ale neprejde nič. Ani Čepčekovi, ani nikomu inému,“ dodal. 

Keď informácie o návrhu pred niekoľkými týždňami zverejnili Aktuality, vyjadrili sa k nemu Mária Kolíková a Veronika Remišová. Kým ministerke spravodlivosti sa návrh skôr pozdával, šéfka Za ľudí kritizovala, že poslanci sa v aktuálnom období zameriavajú na ideologické otázky. 

Richard Sulík
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Predkladateľ Ondrej Dostál reagoval na Sulíka v rozhovore pre TV Noviny. Tvrdí, že ho vyjadrenia zaskočili, pretože návrh už poslanci predstavili koaličným partnerom. 

„Ak by sme chceli robiť ‚opičky‘, tak si k tomu spravíme tlačovú konferenciu a odprezentujeme to tam bez ohľadu na názory koaličných partnerov. Naopak, my sme sa najprv chceli dohodnúť. Naša iniciatíva má oporu v programovom vyhlásení vlády,“ vysvetlil Dostál. 

Domov
Zdieľať
Diskusia