Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2021, 19:55
Čas čítania 1:45
Martin Mičuda

Nový rad 4 vo verzii Gran Coupé uzatvára pestré portfólio modelov BMW strednej triedy

Nový rad 4 vo verzii Gran Coupé uzatvára pestré portfólio modelov BMW strednej triedy
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW RAD 4
Uložiť Uložené

Mníchovská automobilka predstavila posledný dielik v skladačke radu 3, respektíve 4.

Už v čase predstavenia elektrického BMW i4 sa polemizovalo o tom, čo sa stane s konvenčným Gran Coupé. Práve nová i4 je totiž jeho elektrickým derivátom, preto bolo otázne, či mníchovská automobilka vyrukuje aj s jeho klasickou verziou. Odpoveď prichádza teraz, pretože BMW predsa len odhaľuje 4 Gran Coupé so spaľovacím motorom. 

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Je tak jasné, že úplne nový elektromobil i4 nie je samostatným modelom, ale len elektrickou verziou radu 4. Dokonca pri pohľade na oficiálne fotografie štvorky Gran Coupé je zrejmé, že aj opticky sa líši len v detailoch. Dôkazom sú decentne pozmenené nárazníky a maska – štvorkové Gran Coupé je vlastne len klasický rad 4 kupé, akurát s párom dverí navyše. Tradičné ľadvinky teda opäť dostali rozmerné vertikálne riešenie, ale na rozdiel od i-štvorky ich vnútro nie je zaslepené.

BMW, rad 4 Gran Coupé,
Zdroj: BMW

Ako sme si zvykli, na oboch koncoch je full-LED svetelná technika, vecou príplatkovej výbavy je napokon špičková technológia BMW Laserlight. Podotknúť treba, že novinka je o citeľných 143 milimetrov dlhšia než predchodca – 4 783 × 1 852 × 1 442 mm. Profitovať z toho majú predovšetkým pasažieri na zadných sedadlách, pretože o približne 5 centimetrov dlhší rázvor má zabezpečiť viac miesta v pozdĺžnom smere.

Domov
Zdieľať
Diskusia