Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 9:36
Čas čítania 4:48
Katarína Danková

Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel

Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel
Zdroj: Flickr/sexinhose/volně k užití
MÓDA ADRIANA LIMA MODELING VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Brazílska topmodelka oslavuje 40 rokov. Preslávili ju hlavne ostro sledované módne show Victoria's Secret. Čím vždy chcela byť, prečo sa do uzavretia manželstva so žiadnym mužom intímne nestýkala, ako sa dostala k modelingu a akú radikálnu diétu držala?

Milovníčka červenej farby a Marilyn Monroe, temperamentná modrooká kráska s exotickými koreňmi a pre mnohých najobľúbenejší anjelik z Victoria's Secret Fashion Show. Povedal by si, že táto kráska môže mať 40 rokov?


Adriana Lima má za sebou závideniahodnú kariéru, ak nie život. Svetovo známa supermodelka, milovníčka boxu a dnes už matka dvoch detí skrýva tajomstvá, o ktorých si možno nevedel. Že na prácu modelky ani nepomyslela, prečo si myslí, že sex patrí až do manželstva, či aké nároky má na muža svojich snov? Čítaj ďalej.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čím vždy chcela byť Adriana Lima.
  • Vďaka čomu ju spoznal celý svet.
  • Akú diétu držala pred VS Fashion Show a prečo za to schytala kritiku.
  • Prečo je presvedčená, že sex patrí iba do manželstva.
  • Prečo patrí medzi najnebezpečnejšie celebrity v kyberpriestore.
  • Ako ovládla Super Bowl.
  • S kým sa zasnúbila a za koho sa nakoniec vydala.
Odporúčané
Top 10 fashion momentov supermodelky Alessandry Ambrosio Top 10 fashion momentov supermodelky Alessandry Ambrosio 11. apríla 2021, 9:33

Na modeling ani nepomyslela

Aj keď mladá Adriana počas dospievania vyhrala niekoľko súťaží krásy, na modeling nemyslela. Napokon ju presvedčila spolužiačka zo školy, aby sa spolu prihlásili na modelingový kasting s názvom Supermodelka Brazílie. Mala vtedy 15 rokov a s prehľadom vyhrala. V druhom kole súťaže už v celosvetovom meradle sa umiestnila na druhom mieste. O tri roky neskôr podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou a presťahovala sa z rodného Salvádora v Brazílii do New Yorku.

Modelka sama o sebe tvrdí, že v detstve bola skôr chlapčenský typ a extrémna hanblivka. Milovala učenie a vždy sa chcela stať lekárkou, konkrétne pediatričkou. Úplne prvú kampaň fotila na Long Islande. Šlo o spodnú bielizeň a vo videu spomína, aká bola nervózna. 

Limu spoznal celý svet

A to vďaka Victoria's Secret (VS) Fashion Show. Svoju kariéru začala v roku 1999, teda ako sedemnásťročná. Počas prehliadok si vyslúžila uznanie aj jednej z najväčších modelingových konkurentiek a zároveň najlepšej kamarátky Alessandry Ambrosio za najatletickejšiu postavu. Rada a často boxuje.

Odporúčané
Modelka Denisa Ryndová o vzťahu s Tomášom Le Sym: Dlho som sa tomu bránila. Nevedela som, či je to úplne chalan pre mňa (Rozhovor) Modelka Denisa Ryndová o vzťahu s Tomášom Le Sym: Dlho som sa tomu bránila. Nevedela som, či je to úplne chalan pre mňa (Rozhovor) 13. januára 2024, 9:30

Spolu s ostatnými modelkami predvádzala spodnú bielizeň a plavky dokopy osemnásťkrát. Prehliadku vynechala len jeden jedinýkrát v roku 2009, a to z pochopiteľných dôvodov – čakala svoje prvé dieťa. Znova otehotnela o tri roky nato, no famóznu VS Fashion Show si už nenechala ujsť. Dva mesiace po pôrode kráčala po móle očarujúca a sebavedomá ako inokedy.

Adriana Lima, ktorá má okrem indiánskych predkov korene aj vo Švajčiarsku, v Portugalsku, Japonsku a Afrike, sa dorozumie v mnohých krajinách sveta. Hovorí totiž štyrmi jazykmi – okrem rodnej portugalčiny ovláda angličtinu, španielčinu a taliančinu. 

Obdivovaná i kritizovaná

Ešte za čias VS Fashion Show obletela svet správa o Adrianinej diéte pred prehliadkami. Aby mala dokonalú postavu, tri týždne pred šou cvičila dvakrát denne, deväť dní pred ňou pila iba proteínové kokteily a 12 hodín pred jej začiatkom nepila žiadne tekutiny. Touto metódou vraj schudla až 3,6 kg.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Za takú „diétu“ schytala modelka mediálnu kritiku, no bránila sa. „Viem, že je to veľmi intenzívne, ale... Mám myseľ športovca a uznávam, že robím tieto veci. Nedržím takúto diétu po celý rok. Robím to len pred prehliadkami. Po šou sa opäť normálne stravujem,“ uviedla pre magazín E! V roku 2012 sa Adrianina forma diéty podľa spoločnosti Google stala jednou z najvyhľadávanejších a skúšali ju ľudia po celom svete. 

Odporúčané
Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) 4. júla 2023, 16:30

Pred tehotenstvom údajne do fitka nechodila, no v súčasnosti beháva a profesionálne trénuje box so svojím trénerom. Ako pre CR Fashion Book sama priznáva – cvičiť musí viac a tvrdšie ako zamlada. No občas podľahne obľúbenému dezertu – lávovému koláčiku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Lima (@adrianalima)

Najcennejší „anjelik" všetkých čias

Analytická spoločnosť D'Marie za najcennejšiu VS modelku vyhlásila práve Adrianu Lima. Prieskum spoločnosti z roku 2017 zahrnul okrem počtov sledovateľov na sociálnych sieťach aj interakcie s fanúšikmi či konverzie predajov spojených s menom supermodelky plus ďalších 24 významných ukazovateľov. Na to vytvorený algoritmus tak vyhodnotil poradie jednotlivca medzi ostatnými osobnosťami z ktorejkoľvek kategórie.

Úspech a popularita dostali modelku na niekoľko desiatok obálok nielen módnych časopisov. Vogue, Harper's Bazaar, ELLE, Grazia, Cosmopolitan, Interview, W, Arena, V, Garage, Numéro... Úplne prvá titulka s jej tvárou pochádza z roku 1998 a patrí magazínu Marie Claire Brazil. Spoznal by si ju aj v takomto retro vydaní?

Vydanie pánskeho magazínu GQ v roku 2006 s obálkou s tvárou (a telom) modelky sa stalo najpredávanejším číslom publikácie a v roku 2008 spôsobila obálkou s jej tvárou rekordný počet návštev webu magazínu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa sora (@hotlikeadri)

Oddaná katolíčka

Možno málokto vie, že krásna supermodelka je zároveň oddanou rímskokatolíčkou. Ani jednu nedeľu nesmie chýbať na omši a do uzavretia manželstva sa vraj so žiadnym mužom intímne nestýkala. Je presvedčená, že sex patrí až do manželstva.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99292 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je presvedčená, že sex patrí iba do manželstva.
  • Prečo patrí medzi najnebezpečnejšie celebrity v kyberpriestore.
  • Ako ovládla Super Bowl.
  • S kým sa zasnúbila a za koho sa nakoniec vydala.
Domov
Zdieľať
Diskusia