Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2021, 19:25
Čas čítania 0:39
Tímea Krauszová

Fínska premiérka chce vrátiť 14-tisíc eur, ktoré minula na raňajky so svojou rodinou

Fínska premiérka chce vrátiť 14-tisíc eur, ktoré minula na raňajky so svojou rodinou
Zdroj: Unsplash/Artem Beliaikin/volně k užití
NEWS POLITICI
Uložiť Uložené

Výdavky už prešetruje polícia.

Fínska premiérka Sanna Marinová si pripísala negatívne PR. Ako informuje Politico, momentálne prešetrujú jej výdavky na jedlo.

Odkedy v roku 2019 nastúpila do úradu, si totiž pravidelne každý mesiac necháva vyplácať bonusy na raňajky vo svojej rezidencii v Helsinkách. Náklady na studené aj teplé jedlá sa za 1,5 roka vyšplhali na 14-tisíc eur. Minulý víkend už Marinová prisľúbila, že ak bude treba, peniaze vráti. Teraz jej výdavky prešetrujú policajti.

Odporúčané
Huawei už má vlastnú náhradu Androidu. Nový Harmony OS funguje na mobiloch, hodinkách aj tabletoch Huawei už má vlastnú náhradu Androidu. Nový Harmony OS funguje na mobiloch, hodinkách aj tabletoch 2. júna 2021, 17:55

Stovky eur za raňajky mesačne

Polícia sa bude pri vyšetrovaní venovať zamestnancom a nie priamo Marinovej. Cieľom je zistiť, či došlo k zneužitiu alebo zločinu. Podľa oficiálnej tlačovej správy od januára 2020 do mája 2021 stáli raňajky 14 363,20 eura, v priemere 845 eur mesačne.

Marinová však cez víkend povedala, že v prípade, ak sa preukáže zneužívanie verejných financií, je ochotná plnú sumu vrátiť. „Ako premiérka som o tento benefit nežiadala a nebola som ani zapojená do rozhodovania o ňom,“ napísala na Twitteri.

Na sociálnej sieti napísala aj o svojej svadbe, o ktorej fínske bulvárne médiá tvrdia, že bola takisto zaplatená zo štátnych peňazí. Marinová to popiera.

Domov
Zdieľať
Diskusia