Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 14:30
Čas čítania 9:25
Richard Bonde

Top aplikácie pre smartfóny s iOSom aj Androidom, ktoré stoja za vyskúšanie

Top aplikácie pre smartfóny s iOSom aj Androidom, ktoré stoja za vyskúšanie
Zdroj: Richard Bonde/Refresher, William Hook/Unsplash/volně k užití
TECH ANDROID APLIKÁCIE IOS APLIKÁCIE
Uložiť Uložené

Vďaka týmto štyrom apkám vyťažíš zo svojho smartfónu ešte viac.

Štatistiky odhadujú, že na svete je v súčasnosti aktívnych až 6 miliárd smartfónov. Niektorí ich vlastníci ich využívajú len na najnutnejšie veci a smartfóny berú len ako akýsi „štandard“, iní sa ich snažia využiť naplno.

V tomto článku ti prinášame štyri skvelé aplikácie pre smartfóny so systémom iOS aj Android, ktoré ti uľahčia život a ešte väčšmi priblížia možnosti tvojho každodenného pomocníka. Všetky sú bezplatné a ponúkajú prémiové funkcie za príplatok – v prípade tejto štvorice ti však aj bezplatné verzie ponúknu všetko, čo budeš potrebovať.

Odporúčané
NÁVOD: Takto si môžeš do iPhonu alebo iPadu nainštalovať betaverziu systému iOS 15 NÁVOD: Takto si môžeš do iPhonu alebo iPadu nainštalovať betaverziu systému iOS 15 10. júla 2021, 12:28

Spark

Typ komunikácie, ktorý je v modernom svete čoraz dôležitejší, je elektronická pošta. Mnohí používatelia emailu majú viacero účtov, často aj na viacerých doménach, teda s rôznymi službami za zavináčom. V dobe newsletterov a množstva spamu je však ťažké udržiavať poriadok v kombinovanej emailovej schránke a z času na čas sa používateľovi môže stratiť dôležitý email.

V redakcii sme vyskúšali Spark – aplikáciu, ktorej sa poriadok v emailových schránkach a aliasoch darí udržiavať bez našej námahy. Okrem toho ponúka množstvo skvelých funkcií, ktoré ocenia občasní používatelia, ale aj profesionálni PR manažéri. Vývojári svoju skvelú apku prezentujú sloganom Love your email again, v preklade Maj svoj email znova rád.

Emailový klient Spark.
Emailový klient Spark. Zdroj: snímka z apky Spark

Základné informácie 

Názov apky: Spark
Platformy: iOS aj Android
Vývojár: Readdle
Hodnotenie: ⌀ 4,7 hviezdičky
Cena: bezplatne, funkcie navyše za 7,99 €/mes.

Inteligentná doručená pošta

Jednou z najkľúčovejších funkcií aplikácie je smart inbox. Vďaka tejto vymoženosti sa nestratíš v desiatkach emailov, ktoré ti do rôznych schránok pribudli v priebehu dňa v prírode bez mobilu. Spark ti správy automaticky roztriedi na neprečítané, prečítané a odložené a zároveň na správy od ľudí, notifikácie od služieb a newslettery z webových stránok, ktoré odoberáš.

Spark je veľmi ľahko a podrobne prispôsobiteľný. Môžeš si nastaviť až štyri veci, ktoré sa stanú so správou, keď po nej potiahneš prstom – krátko doľava, dlho doľava, krátko doprava a dlho doprava. Navyše, ak už podľa odosielateľa a predmetu vieš, že všetky správy v danej kategórii sú nepodstatné, môžeš všetky naraz jedným klikom archivovať, vymazať alebo iba označiť ako prečítané.

Skvelou vlastnosťou smart inboxu, ktorý sprehľadní prácu všetkým, ktorí majú viacero emailových adries, je farebné kódovanie. V doručenej pošte sa ti podľa toho, na ktorú adresu ti email prišiel, budú zobrazovať farebné čiarky. Vďaka nim ešte pred otvorením emailu odlíšiš, či ide o email zo školy, z práce, z druhej práce alebo len o niečo na voľný čas.

Vľavo je smart inbox, ktorý delí správy podľa kategórie, prečítanosti a dôležitosti, v strede je prispôsobenie farebného kódovania, vpravo gesto archivovania správy.
Vľavo je smart inbox, ktorý delí správy podľa kategórie, prečítanosti a dôležitosti, v strede je prispôsobenie farebného kódovania, vpravo gesto archivovania správy. Zdroj: snímka z apky Spark

Odkladanie, plánovanie a upozorňovanie

Ďalšou vecou, ktorú budeš s apkou Spark využívať takmer denne, je odkladanie emailov na neskôr. Nemysli si, že ťa škatuľkujeme ako prokrastinátora, ale poznáme to všetci. Keď tvoj osobný interiérový dizajnér potrebuje fotku tvojej kuchyne a ty si v práci, správa by ti len zbytočne zavadzala medzi dôležitejšími. S funkciou Odložiť si môžeš nastaviť, kedy sa ti správa „doručí“ znovu – a vôbec nezáleží na tom, či sa tvoja emailová adresa končí na @gmail.com alebo @vymyslenadomena.sk. Dokonca si môžeš vybrať, či chceš o návrate správy do doručenej pošty dostať notifikáciu alebo nie.

Skvelá vymoženosť pre tých, ktorí zvyknú ponocovať do druhej ráno, je plánovanie odosielania. Emaily zo Sparku nemusia odísť hneď, dá sa im nastaviť čas odoslania kedykoľvek do budúcnosti. Ak teda v noci píšeš email šéfovi, ktorý ťa naposledy pokarhal za zlý spánok, môžeš jeho odoslanie naplánovať na 7.30 a pokojne môžeš spať aj do deviatej, pretože tvoja správa sa pošle automaticky.

Do tretice by sme radi pochválili aj funkciu pripomenutia zabudnutého emailu. Ak od svojho klienta, kolegu, kamaráta alebo kohokoľvek iného nutne potrebuješ odpoveď, môžeš si nastaviť dátum a čas, keď ti Spark automaticky pripomenie, že žiadna odpoveď ešte neprišla. Ak do nastaveného dátumu príde, pripomienka sa automaticky označí ako splnená a ty si môžeš pri ďalšej správe nastaviť novú.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 98816 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako ti apka Spark pomôže zrýchliť tvoju emailovú komunikáciu.
  • V ktorej apke môžeš fotiť v manuálnom režime do bezstratového formátu.
  • Ako jednoducho, ale detailne v nej môžeš upravovať svoje fotky.
  • Ktorá aplikácia ti bude priateľom, ktorý si pamätá každý tvoj deň.
  • Ako ti pomôže zbaviť sa rutiny, ktorá ti ničí náladu.
  • Vďaka ktorej apke už nikdy nezabudneš na svoje lieky.
  • Ako sa môžeš vďaka nej stať pánom svojho zdravia.
Domov
Zdieľať
Diskusia