Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 17:30
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Slovenským hokejistom sa na MS podarilo zdolať aj Rusov

Slovenským hokejistom sa na MS podarilo zdolať aj Rusov
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021 MS V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pokračujeme vo výhernej šnúre. Slovákom sa na majstrovstvách sveta v Rige vydaril aj tretí zápas v poradí.

Výberu slovenskej hokejovej reprezentácie sa dnes podarilo udržať výhernú šnúru. Po dvoch výhrach na majstrovstvách sveta 2021 v Rige proti Bielorusku a Veľkej Británii sme dnes vyhrali zápas s Olympijským tímom Ruska s výsledkom 3 : 1.

Odporúčané
Ako vyzerajú hokejisti, ktorí nás reprezentujú na MS 2021 v Rige? Toto je historicky najmladší slovenský tím Ako vyzerajú hokejisti, ktorí nás reprezentujú na MS 2021 v Rige? Toto je historicky najmladší slovenský tím 21. mája 2021, 14:29

Prvá tretina bola pomerne vyrovnaná na oboch stranách, ani jednému tímu sa počas nej nepodarilo skórovať. V druhej tretine sa Slovensko ujalo vedenia po tom, čo Miloš Kelemen v 30. minúte zápasu poslal puk priamo do Samonovovej bránky. Radosť však netrvala dlho, v 31. minúte Rusi vyrovnali v presilovke.

Puk na bránu vystrelil Sergej Tolčinskij a následne sa od korčule Alexandra Barabanova odrazil do ľavého horného rohu Hudáčkovej bránky. Tretia tretina sa tak začala za remízového stavu. Práve v poslednej tretine sme sa však opäť dostali do vedenia po tom, čo v 54. minúte skóroval Martin Gernát.

Napokon sa nám v tretej tretine podarilo zvýšiť skóre ešte o jeden gól, ktorý strelil Marek Ďaloga. Favoritovi zápasu sa napokon vyrovnať už nepodarilo a my si odnášame ďalší plný bodový zisk. Nad Rusmi sa nám na MS podarilo vyhrať po dlhých 17 rokoch, o to intenzívnejšia je radosť slovenského tímu. V tabuľke sa s 9 bodmi aktuálne nachádzame na samom čele.

Úvodné zostavy v zápase Slovensko – RuskoSlovensko: Hudáček (Húska) – Gernát, Rosandić, Bučko, Ďaloga (C), Gachulinec, Ivan, Kňažko, Jánošík – Cehlárik, Hrivík (A), Lantoši – Holešinský, Krištof (A), Pospíšil – Studenič, Miloš Roman, Kelemen – Skalický, Sukeľ, Liška

Rusko: Samonov (Bočarov) – Zadorov, Zub, Provorov, Gavrikov (A), Rafikov, Ožiganov, Dronov – Voronkov, Šalunov, Barabanov – Tolčinskij, Karnauchov, Slepyšev (C) – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Timkin, Kamenev, Švec-Rogovoj – Galimov
Domov
Zdieľať
Diskusia