Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2021, 13:12
Čas čítania 0:28
Viktor Kniš

Májový prieskum Focusu: extrémisti mimo parlamentu, Sulík stále pred Matovičom a líder Pellegrini

POLITIKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Májový prieskum agentúry Focus ukázal, ako sa za posledných pár týždňov zmenili preferencie politických strán. Najsilnejším subjektom je aj naďalej Hlas-SD.

Najnovší prieskum agentúry Focus pre TV Markíza potvrdil dominanciu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho, ktorá získala 22,4 % preferencií. Na druhom mieste je Sloboda a solidarita Richarda Sulíka, ktorá získala 12,3 % voličských hlasov, a na treťom mieste Smer s novým logom aj upraveným názvom, ktorý by získal 11,8 %. Práve Ficova strana zaznamenala najvyšší vzostup od aprílového prieskumu. 

Odporúčané
Nominantka OĽaNO skončila za mrežami, je obvinená z korupcie. Riadila pritom úrad, ktorý mal skoncovať s podplácaním Nominantka OĽaNO skončila za mrežami, je obvinená z korupcie. Riadila pritom úrad, ktorý mal skoncovať s podplácaním 23. mája 2021, 11:49

Hnutie OĽaNO Igora Matoviča je už pod 9 %, nasleduje Sme rodina, ktorá si v posledných prieskumoch preferencií zlepšila renomé. Do Národnej rady by sa dostali aj mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko a KDH.

Tesne pod hranicou zvoliteľnosti skončili aj extrémisti. Pôvodná ĽSNS získala 4,9 % voličských hlasov, Uhríkova Republika by získala 4,5 % hlasov. 

Výrazný prepad zaznamenáva aj strana Za ľudí, ktorá má v súčasnosti podporu len 3,5 % voličov aj napriek tomu, že je vládnou stranou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia