Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. mája 2021, 14:56
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Mercedes vráti slávne V12 do ponuky pre vrcholný Maybach

Mercedes vráti slávne V12 do ponuky pre vrcholný Maybach
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-MAYBACH TRIEDA S
Uložiť Uložené

Dvanásťvalec bude pod kapotou verzie S 680.

S nastolením mimoriadne prísnych emisných nariadení sa najmä v Európe čoraz viac skloňujú pojmy ako hybrid, elektromobil či elektromobilita ako taká. Svedčí o tom aj príval elektrických noviniek, ktoré nás pripravujú na to, čo nás na starom kontinente v nasledujúcich rokoch čaká a určite neminie. Kontrastom k týmto správam je však nová informácia z radov značky Mercedes-Benz, respektíve Mercedes-Maybach.


Ultraluxusná odnož trojcípej hviezdy totiž (zatiaľ) potichu zverejnila detailné fotografie novej vrcholnej limuzíny, vďaka ktorým sa potvrdzuje, že V12 predsa len v tejto automobilke ešte nepovedalo posledné slovo.

Pôvodné fotky z minuloročného predstavenia teraz výrobca doplnil o zábery na plakety označujúce motorickú verziu (respektíve doplnil plakety na staršie fotky) a pohľad pod kapotu. Tam si v zmysle označenia S 680 nájde miesto 6-litrový benzínový dvanásťvalec.

Mercedes-Maybach, S 680,
Zdroj: Daimler

Vrcholný variant V12 tak nakoniec ponesie číslo 680 (pôvodne sa hovorilo o 650) a disponovať bude výkonom na úrovni 450 kW/612 koní. Automobilka dokonca potvrdila aj to, že nový Mercedes-Maybach už aj v dvanásťvalcovom vyhotovení dostane pohon oboch náprav 4Matic. Doteraz bol pohon oboch náprav v prípade akejkoľvek triedy S k dispozícii výhradne pre 6- a 8-valcové verzie. 

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

 Mercedes-Benz tak aj napriek predošlým správam predsa len slávny agregát V12 do ponuky opätovne začlení, predpokladáme však, že jeho hlavným útočiskom bude ruský, ázijský, prípadne americký trh. Ak sa dostane S 680 aj do Európy, tak len veľmi okrajovo.

Pripomeňme, že aj nová limuzína Mercedes-Maybach je odvodená od triedy S, akurát v porovnaní s predĺženým variantom Long je dlhšia o ďalších 18 centimetrov. Základná cena verzie S 680 je 217-tisíc €

Mercedes-Maybach, S 680,Mercedes-Maybach, S 680,Mercedes-Maybach, S 680,Mercedes-Maybach, S 680,
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia