Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2021, 11:14
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Úplne nový Hyundai Santa Cruz je štýlový pick-up na rodinné dobrodružstvá

Úplne nový Hyundai Santa Cruz je štýlový pick-up na rodinné dobrodružstvá
Zdroj: Hyundai,
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Avizovaný úplne nový model značky Hyundai prichádza v sériovej verzii.

Hyundai v roku 2015 odhalil štúdiu Santa Cruz, ktorá predstavovala všestranný pick-up. Začiatkom apríla nám kórejský výrobca následne ukázal prvé zábery sériovej podoby, ktorými potvrdil príchod viacúčelového modelu. Názov Santa Cruz si novinka ponechala, vizuálne sa však pick-up odlišuje od prvotného konceptu, pretože po novom už odkazuje na súčasné dizajnové smerovanie značky.

Úplne nový model Santa Cruz automobilka už medzičasom oficiálne predstavila. Hovorí pritom, že ide o akési spojenie pick-upu s prvkami SUV. Novinka, ktorá na dĺžku meria 4,97 m, sa totiž nehrá na nekompromisného pracanta do náročných podmienok, ale skôr na komfortné a pohodlné vozidlo určené na rôzne rodinné dobrodružstvá.

Naznačuje to aj samotná korba, ktorá má na dĺžku len 1 323 mm. Úložný priestor sa však nachádza aj pod jej podlahou, no a ďalší priestor je pod zadným radom sedadiel, ktoré je možné odklopiť.

Hyundai, Santa Cruz
Zdroj: Hyundai

Po vizuálnej stránke cítiť nemalú inšpiráciu novou generáciou SUV Tucson, o čom svedčí najmä špecifická predná maska s tzv. Parametric Hidden svetlometmi – parametrické skryté predné denné LED svetlá sú nenápadne integrované do prednej mriežky a odhalia sa až po zapnutí. Nemenej zaujímavo tvarované sú napokon aj zadné svetlá, ktoré svojím svetelným podpisom pripomínajú kladivo, respektíve písmeno T. Svojskému dizajnu následne sekundujú efektné 20" disky.

Domov
Zdieľať
Diskusia