Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 8:15
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

12 európskych veľkoklubov otvorí novú futbalovú Superligu. Pridali sa Real Madrid, FC Barcelona aj Manchester City

NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

AC Miláno, Arsenal Londýn, Atlético Madrid, FC Chelsea, FC Barcelona, Inter Miláno, Juventus Turín, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid a Tottenham ohlásili vznik novej súťaže.

Dvanásť obrovských európskych futbalových klubov oznámilo vznik novej kontinentálnej súťaže, ktorú nazvali Superliga. Aj keď sa voči nej UEFA a FIFA ohradili, šéf súťaže a zároveň prezident Realu Madrid Florentino Pérez tento projekt myslí naozaj vážne. Celkovo by sa v súťaži malo stretnúť 20 mužstiev a súťaž by mala odštartovať už v auguste tohto roka.

Zatiaľ sa pridali AC Miláno, Arsenal Londýn, Atlético Madrid, FC Chelsea, FC Barcelona, Inter Miláno, Juventus Turín, FC Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid a Tottenham, informuje RTVS na Facebooku.

Ďalšie tri tímy svoj vstup oznámia v dohľadnom čase. Dôvodom vzniku novej súťaže sú primárne peniaze, keďže súčasná strešná organizácia UEFA, ktorá má pod kontrolou financie Ligy majstrov a Európskej ligy, rozdeľuje príjmy podľa vlastného kľúča. Podľa portálu Šport.sk si tímy v Superlige rozdelia 3,5 miliardy eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia