Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2021, 22:59
Čas čítania 1:15
Kamila Šebestová

Prezidentka Zuzana Čaputová: Matovičova komunikácia o Sputniku V je nešťastná. Ak má podozrenia, nech podá trestné oznámenie

POLITIKA IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa niektorých som závislá od židovskej lobby alebo americkej ambasády, no v skutočnosti som závislá od svojich hodnôt, povedala prezidentka v relácii Na hrane.

Zuzana Čaputová v relácii Na hrane diskutovala s moderátorkou Janou Krescanko Dibákovou o zmenách vo vláde, komunikácii expremiéra Igora Matoviča o vakcíne Sputnik V aj o prezidentkinom dvojročnom pôsobení vo funkcii.

Pokiaľ sa to týka takej citlivej veci ako je covid-19, je nešťastné používať akékoľvek expresívne a tajomné výrazy,“ reagovala na dnešný status premiéra Igora Matoviča, v ktorom obvinil niektorých ľudí, ktorých označil ako „idiotov“, zo sporov s Ruskom. Podľa prezidentky je nevhodné, aby minister financií používal konšpiračnú rétoriku a hovoril o „neznámom nepriateľovi“. Spoločnosť to totiž polarizuje. 

S novým premiérom Eduardom Hegerom je podľa nej spolupráca už po týždni úplne iná, než bola s Igorom Matovičom. „Sme v kontakte na dennej báze. Eduard Heger je človek zmieru a kooperácie,“ hodnotí nového predsedu vlády prezidentka. 

Ku konfliktu, ktorý súvisí so Sputnikom V dodala, že ŠÚKL nemá kapacitu vyhodnotiť všetky aspekty bezpečnosti tejto vakcíny. „Ak však Európska lieková agentúra vyhodnotí, že je táto vakcína bezpečná a budeme ju ešte mať, môže byť používaná,“ podotkla. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Cesta Igora Matoviča do Ruska podľa prezidentky upútala aj pozornosť zahraničných diplomatov. Obzvlášť v situácii, keď sú na ukrajinskej hranici prítomné ruská vojská. „Cesta Igora Matoviča bola v podstate prvá zahraničná cesta novej vlády. Išlo však výhradne o vyjednávanie ohľadom Sputnika V. Situáciu na rusko-ukrajinských hraniciach však treba sledovať, aby k ničomu nedošlo,“ komentovala eskalujúci konflikt na Ukrajine prezidentka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia