Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Semtex. 
8. apríla 2021, 15:32
Čas čítania 2:30
Sponzorovaný obsah

Robí ti problém sústrediť sa? Máme pre teba riešenie

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA
Uložiť Uložené

Nech už na počítači robíš čokoľvek, udržať pozornosť je možno náročnejšie, ako si myslíš.

Prokrastinácia nie je výraz, ktorý vznikol až po zavedení home officeu, ku ktorému sa mnoho firiem uchýlilo v dôsledku koronavírusu. Sústrediť sa na prácu či hranie počítačových hier môže byť niekedy ťažšie, než sa zdá. A to hneď z niekoľkých dôvodov: stále nás rušia notifikácie na telefónoch, smäd, ďalší členovia domácnosti alebo napríklad večne vŕtajúci susedia. Poradíme ti, ako s týmito narušiteľmi zatočiť, aby si opäť mohol podávať stopercentné výkony ako predtým.

Nie je sústredenie ako sústredenie

V prvom rade si musíme ujasniť, že nie je sústredenie ako sústredenie. Ak chceš odvádzať kvalitnú prácu, naordinuj si tzv. deep focus, vďaka ktorému sa budeš dôkladne venovať iba jednej veci. K tomu ti dopomôže nový drink, ktorý povzbudí tvoju myseľ a zníži mieru oxidačného stresu. Navyše obsahuje horčík, ktorý znižuje únavu a vyčerpanie, extrakt z yerby maté a guarany, kofeín, taurín a vitamíny B. 

Zbav sa podnetov, ktoré ťa rozptyľujú 

Dôvodov, prečo sa nesústredíš, môže byť hneď niekoľko. Jedným z nich sú napríklad notifikácie na tvojom telefóne, keď sa ti niekoľkokrát za hodinu rozsvieti displej a odolať prečítaniu novej klebety od kamarátov je ťažšie, ako sa môže zdať. Daj si telefón do letového režimu alebo si aspoň vypni zvuky a uvidíš, že hneď sa budeš lepšie sústrediť na to, čo práve robíš. 

airplane mode
Zdroj: Unsplash/Sten Ritterfeld

Ďalším dôvodom, prečo v mysli aj fyzicky často utekáme od rôznych činností, je hlad a smäd. Ak pracuješ na projekte, pri ktorom vieš, že sa v nasledujúcich hodinách budeš musieť plne sústrediť, alebo plníš hernú misiu, kde od teba závisí úspech celého tímu, priprav si dopredu zdravý snack a nápoj na podporu sústredenia sa. Hlad či smäd ťa už nezaskočia. Siahni po ovocnom či zeleninovom šaláte, čerstvom toaste a nechaj sa prekvapiť svojím výkonom. 

Neustále ťa vyrušujú ďalší členovia domácnosti? Priateľka sa chce s tebou rozprávať, volá ti mama a na nohe ti visí ratolesť? Tých do letového režimu neprepneš, ale môžeš s nimi uzavrieť dohodu, ktorá bude prospešná pre obe strany. Popros ich o dve hodiny totálneho pokoja a na oplátku im po skončení pracovného času uvar večeru, pomôž s domácimi prácami alebo naplánuj spoločný víkend v prírode. 

home office
Zdroj: Pexels/olia danilevich

Ďalším podnetom, ktorý môže ľahko odvádzať pozornosť a ktorý má doma väčšina ľudí, je televízia či rádio. Je síce príjemné zapnúť si v pozadí obľúbený seriál či film, ale celkom iste vieme, že aj keď pôjde o klasiku, ktorú si videl stokrát, stále sa nebudeš plne sústrediť a v myšlienkach budeš utekať do fantasy sveta, ktorý ti práve beží na obrazovke. Vypni televízor, z obľúbeného playlistu prepni radšej na deep focus hudbu, ktorá bola vyvinutá práve na sústredenie sa, a pusť sa do výzvy, ktorá pred tebou stojí. 

Tieto rady neplatia iba pre prácu, ale aj pre koníčky 

Ak sa ti naše rady páčia, môžeš ich aplikovať nielen pri práci, ale aj pri svojich záľubách. Rád si čítaš? Pomôžeme ti. Si zapálený gamer a stále ťa niečo vyrušuje? Riaď sa vyššie spomínanými radami, priprav si k ruke Semtex Focus a už žiadnu misiu neprehráš. 

Buď súčasťou turnaja so známymi gamermi 

S touto novinkou od Semtexu sa aj ty môžeš pripojiť k turnaju v počítačových hrách FOCUS SHOWMATCH, ktorý môžeš sledovať online a vyhrať ceny. Turnaj sa uskutoční 16. 4. od 17.00 hod. a bude vysielaný na Twitchi. Stretnú sa v ňom dva tímy zložené z profi gamerov a youtuberov, ktorí proti sebe budú hrať obľúbenú hru Counter-Strike, a ty budeš môcť vidieť priame účinky drinku Semtex Focus.

Tieto tímy budú zostavené zo štyroch hráčov a z jedného youtubera či influencera na každej strane. Spoločne potom budú musieť odolať rôznym rozptýleniam. Aby bol výsledný zápas pre divákov zábavnejší, rozptýlenie bude úmyselne zveličené, ale nemusíš sa báť, pretože so Semtexom Focus odoláš čomukoľvek. Táto novinka totiž bola vyvinutá s hráčmi pre hráčov a Semtex na nej spolupracoval s esport tímom Brute, ktorý je tvorený tými najlepšími z českej gamingovej scény.

semtex
Zdroj: SEMTEX
Domov
Zdieľať
Diskusia