Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 21:50
Čas čítania 1:37
Jakub Paulík

Slovania sa pochválili krátkou akčnou scénou. Dej naďalej stagnuje a väčšina postáv sa nikam neposunula

Slovania sa pochválili krátkou akčnou scénou. Dej naďalej stagnuje a väčšina postáv sa nikam neposunula
Zdroj: TV JOJ
FILMY A SERIÁLY SLOVANIA
Uložiť Uložené

Piata epizóda je za nami a pomaly sa tak blížime k polovici prvej série.

Miestami nám Slovania pri sledovaní pripomínajú neskoršie série Vikingov. Nie pre celkový námet a prostredie, ale preto, že Vikingom po čase dochádzala šťava, dejové línie sa naťahovali ako slimák a často nikam neviedli.

Svoj názor alebo hodnotenie nezabudni poslať do profilu seriálu Slovania

Slovania sú však len na svojom začiatku, a tak by sme od nich čakali oveľa svižnejší rozbeh. Postavy medzi sebou stále debatujú o banalitách, ktoré málokoho zaujímajú, a zápletka sa väčšinu času vôbec nerozvíja.

Nová časť nás zarazila hneď v úvode. Podľa jednej z postáv mali skupinu Slovanov  napadnúť Avari – vraj približne stovka bojovníkov. Na scéne sme však mali možnosť vidieť len dva výstrely šípov. Tie navyše nikoho netrafili. Ťažko teda usúdiť, odkiaľ sa toto číslo vzalo. Na obraze nám totiž filmári nič neukázali. Nepočuli sme ani vzdialené bojové pokriky či rinčanie mečov.

Slovania
Slovania Zdroj: TV JOJ

Na prieskum okolia, kde sa mala údajne nachádzať stovka nepriateľov, Slovania vyslali iba dvoch ľudí. Vlada, ktorému neveria, a Bela, ktorého ani nepovažujú za chlapa. Pre väčšiu údernosť výpravy by bodlo, ak by s nimi išlo aspoň zo desať komparzistov, čo by azda nebol problém. Krátko nato pritom zistíme, že Avarov nebolo sto, ale len traja.

Domov
Zdieľať
Diskusia