Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 7:46
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Už sa nedozvieme, či Pavla Ruska skutočne obliali kyselinou pri behu. Lekárska komora nevie potvrdenie posúdiť

NEWS
Uložiť Uložené

Pavlovi Ruskovi vypísal péenku lekár Peter Lipták, ktorý sa v minulosti priznal napríklad aj k tomu, že nevidí problém v prijímaní darov od pacientov.

Tesne pred rozhodovaním Najvyššieho súdu v prípade zmenkovej kauzy sa Pavol Rusko ospravedlnil zo zasadnutia s odôvodnením, že ho pri behu niekto oblial neznámou látkou. Tento argument sa však nestretol s pochopením a nakoniec ho o mesiac neskôr odsúdili na 19 rokov spoločne s Marianom Kočnerom za to, že podľa súdu sfalšovali zmenky TV Markíza v hodnote 69 miliónov eur. 

Na Ruskov údajný zdravotný problém si posvietila aj Slovenská lekárska komora, ktorá však podľa televízie Markíza vo svojich záveroch skonštatovala, že spätne nie je možné preveriť zdravotný stav bývalého ministra. Prípad je teda podľa všetkého definitívne uzavretý bez konkrétneho záveru, zároveň je však varovaním do budúcnosti. 

„Členovia kontrolného výboru uviedli, že v danom prípade je možné vychádzať len z vyjadrenia doktora Petra Liptáka, keďže spätne posudzovať zdravotný stav Pavla Ruska nie je možné. Vydanie PN bolo podľa vyjadrenia Petra Liptáka v jeho kompetencii,“ znie stanovisko SLK. Lipták pre Markízu reagoval, že ide o „blbosti“ a každý pacient má nárok na PN. Pavlovi Ruskovi vystavil potvrdenie o práceneschopnosti známy lekár Peter Lipták, ktorý v minulosti Ruska ešte ako obžalovaného ospravedlňoval z pojednávania vzhľadom na bolesti chrbta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia