Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2021, 16:26
Čas čítania 2:44
Dominik Vetrák

Falcon a Winter Soldier je klasickým marveláckym produktom. USA v jeho príbehu nechce afroamerického Captaina Ameriku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

2. marvelácky seriál práve odštartoval. Ako sa nám páčila prvá epizóda?

The Falcon and the Winter Soldier mal byť prvým marveláckym seriálom na Disney+. Covid však všetko zmenil, a tak ho predbehol WandaVision s netradičným formátom. Diváci si s každou ďalšou epizódou kládli viac otázok. Seriál mal obrovský úspech, lenže Marvel plánoval prepojiť filmových divákov so začínajúcimi seriálmi bezpečnejšou cestou – natočiť seriál cez klasickú marvelácku formulu plnú akcie, sympatických postáv a známych motívov z filmov. Práve preto mal ísť prvý do éteru The Falcon and the Winter Soldier.

Seriál  sa začína pol roka po udalostiach Avengers: Endgame. Svet sa zďaleka nezotavil z návratu miliárd ľudí po tom, čo ich Hulk priviedol späť do života lusknutím prstov s rukavicou Infinity Gauntlet. Marvelácke seriály sú ideálnym miestom na to, aby nám tvorcovia ukázali, aké to malo následky.

Ľudia sa vracajú k svojim životom, ktoré však po 5 rokoch existencie bez nich už nefungujú bez problémov. Banky odmietajú vydávať pôžičky, ľudia si nedokážu nájsť prácu a do toho nejako zapadá aj dej The Falcon and the Winter Soldier. 

Odporúčané
WandaVision bol len začiatkom. Toto je 10 chystaných seriálov od Marvelu, ktoré si zamiluješ ešte viac WandaVision bol len začiatkom. Toto je 10 chystaných seriálov od Marvelu, ktoré si zamiluješ ešte viac 18. marca 2021, 14:30


Pilotná časť sa začína takmer 10-minútovou akčnou scénou s lietajúcim Falconom, ktorá prekonáva všetky jeho letecké scény z predošlých filmov. Marvel dodržal slovo a dokazuje, že seriály berie vážne. Dostáva veľký rozpočet a v podstate ide o kvalitu, akú môžeme čakať vo veľkofilmoch. Po skvelej úvodnej desaťminútovke zisťujeme, aký život Sam (Falcon) viedol po skončení deja Avengers: Endgame a ako sa vyrovnáva s tým, že mu Captain America zanechal svoj štít.

Vracia sa domov, kde ho čaká sestra a dvaja synovci, ktorí sú teraz o 5 rokov starší, keďže Falconova rodina nebola zasiahnutá udalosťou Blip, keď Thanos nechal zmiznúť polovicu galaxie. Seriál už v prvej epizóde ukazuje, že hrdinovia to v civilnom živote nemajú jednoduché.

Byrokracia nepustí a vláde USA je očividne jedno, že im vďačia za životy ľudí. Nie sú finančne zabezpečení, ba čo viac, nedokážu získať ani pôžičku. Samova snaha nakopnúť rodinný biznis tak čelí jednej prekážke za druhou. 

The Falcon and the Winter Soldier
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+

Na druhej strane máme Buckyho ako Winter Soldiera. Ten konečne zažíva pokojný život, pretože už nemusí bojovať. Trápia ho však nočné mory a má problémy začleniť sa do spoločenského života. Chodí ku psychologičke a voľný čas trávi s dôchodcom, ku ktorému ho viaže silná citová väzba. V pilotnej časti tak sledujeme oboch hrdinov vyrovnávajúcich sa so stavom, v akom sa nachádza svet, ale aj s vlastnými démonmi. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia