Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. marca 2021, 16:53
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Kristián Čekovský z OĽaNO: Matovič podľa mňa do stredy neodstúpi (Videorozhovor)

REFRESHER OĽANO
Uložiť Uložené

Poslanec OĽaNO Refresheru porozprával o aktuálnej situácii aj nálade, ktorá vládne v klube Igora Matoviča.

Hosťom v dnešnom Face to Face s Adelom Ghannamom bol poslanec Kristián Čekovský zo strany OĽaNO. Rozprávali sme sa o vládnej kríze, odstúpení Igora Matoviča, ale aj o kauze RTVS s reportážou o očkovaní.

V tomto videu sa dozvieš:
  • Ako reaguje strana OĽaNO na koaličnú krízu a prečo si myslí, že podmienky rekonštrukcie vlády splnila 
  • Ako reaguje Kristián Čekovský na reportáž RTVS, v ktorej moderátorka neobjektívne informovala o vedľajších účinkoch vakcíny AstraZeneca
  • Či má premiér dôveru v klube OĽaNO
  • O čom bola debata v klube Matovičovho hnutia a či je klub jednotný
  • Ako vníma Kristián Čekovský náhly odchod Milana Krajniaka

Vládna kríza pokračuje, Igor Matovič dostal od strany SaS ultimátum. Ak neodstúpi do budúcej stredy, Sloboda a Solidarita odíde z koalície aj z vlády. Strana zároveň ponúka hlavu svojho predsedu a ministra hospodárstva Richarda Sulíka.

Predseda vlády sa zatiaľ nevyjadril, podľa člena OĽaNO Kristiána Čekovského však klub nevidí dôvod na to, aby podával demisiu, pretože podmienku na rekonštrukciu vlády splnili odchodom Mareka Krajčího. Nevidí dôvod, aby vyvodzovali ďalšiu personálnu zodpovednosť. 

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

V rozhovore pre Refresher Kristián Čekovský komentoval aj reportáž RTVS, v ktorej moderátorka neobjektívne informovala o vedľajších účinkoch vakcíny AstraZeneca. Podľa jeho slov bude situáciu riešiť Rada pre vysielanie, ale aj mediálny výbor. 

Porozprávali sme sa aj o súčasnom fungovaní verejnoprávnej RTVS a fungovaní poslanca Čekovského v klube plnom konzervatívcov ako Anna Záborská alebo Richard Vašečka. 

Odporúčané
Richard Sulík: Možno mám zásluhy na tom, že Matovič neprispieva na Facebooku (Rozhovor) Richard Sulík: Možno mám zásluhy na tom, že Matovič neprispieva na Facebooku (Rozhovor) 16. marca 2021, 15:44
Domov
Zdieľať
Diskusia