Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2021, 12:30
Čas čítania 10:50
Jakub Paulík

10 odporných sexuálnych scén: film o pohlavnom styku s mŕtvolou má byť netradičnou lovestory

10 odporných sexuálnych scén: film o pohlavnom styku s mŕtvolou má byť netradičnou lovestory
Zdroj: United Artists Corporation
FILMY A SERIÁLY SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ide o umenie či o obyčajnú snahu šokovať diváka?

Dievča menom Alex odchádza počas hlbokej noci zo zábavy a cestu domov si skráti podchodom. Oproti nej ide dvojica – muž a žena –, ktorú si spočiatku nevšíma. V priebehu krátkeho momentu sa však všetko zmení.

Muž chytí ženu pod krk a začne ju neľútostne udierať a kopať. Keď si násilník uvedomí, že ich pozoruje Alex, vytiahne nôž a prinúti ju ľahnúť si na zem, kde ju znásilní. Jeho prvá obeť medzičasom utečie. Kamera stále beží – od začiatku až po záver, keď agresor svoju obeť zmláti. Kope ju do tela a päsťami jej vráža do tváre.

Patria takéto scény do filmov alebo nimi už tvorcovia prekračujú pomyselnú hranicu? A ako sa vôbec natáčajú? Do článku sme vybrali 10 filmov s brutálnymi sexuálnymi scénami, ktoré vyvolali vlnu kontroverzie.

„Hlavným problémom publika je, že nechce vidieť zviera, ktoré je v každom z nás. Gasparove filmy nás k tomu nútia. Keď všeobecne vo filmoch vidíte násilie, je to veľmi rýchle a bezbolestné, ale v skutočnosti to tak nie je.“

– herec Vincent Cassel o filme Irréversible (Zvrátený) od režiséra Gaspara Noého, ktorý natočil 9-minútovú scénu znásilnenia
Pozor, článok môže obsahovať spoilery.
Odporúčané
Ejakulát na tvári herečky vytvorili z krémovej polievky. 10 erotických scén a pozadie ich natáčania Ejakulát na tvári herečky vytvorili z krémovej polievky. 10 erotických scén a pozadie ich natáčania 22. februára 2021, 15:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo režisér Lars von Trier nechcel, aby bol herec Willem Dafoe vo filme nahý.
  • Čo Charlotte Gainsbourgovej prekážalo na ohanbí jej dablérky.
  • Ako Vincent Cassel obhajoval filmové znásilnenie svojej manželky.
  • Ako sa herečke so „zubatou vagínou“ natáčali scény, v ktorej násilníkov trestala odhryznutím ich pohlavného údu.
  • Čo povedal herec z hororu Ľudská stonožka 2 na scénu s preháňadlom a so znásilnením a prečo mu neprekážala.

Antichrist

Psychológovi (Willem Dafoe) a jeho manželke (Charlotte Gainsbourg) zomrie dieťa. Pár poznačený tragédiou sa vydáva do lesnej chaty, kde sa pokúsia z tejto traumy zotaviť. Hlavná hrdinka sa však nevie zbaviť depresívnych myšlienok, ktoré ju neustále sužujú. 

Kontroverzný režisér Lars von Trier nakrútil v roku 2009 snímku Antichrist, ktorá do dnešného dňa vyvoláva rozporuplné reakcie. Je plná symboliky, explicitnej nahoty a brutálnych scén, ktoré množstvo divákov nevie vstrebať.

Hlavná rola bola dokonca výzvou aj pre takého ostrieľaného herca, akým je Willem Dafoe. Podľa neho je však práve to dôvod, prečo ju vzal. Jednu z najkontroverznejších scén predstavuje zmrzačenie penisu hrdinu, po ktorom nasleduje masturbácia zakončená krvavou ejakuláciou.

Antichrist
Antichrist Zdroj: Nordisk Film Distribution

Keď si Willem Dafoe prečítal scenár, absolútne nemal tušenie, ako tento záber natočia, priznal pre britský časopis Dazed. Charlotte Gainsbourg pre americký magazín GQ povedala, že i keď scéna na plátne pôsobí brutálne, v skutočnosti sa pri jej nakrúcaní zabávali. Vo všetkých nahých scénach pritom Dafoa zaskakoval dvojník – profesionálny pornoherec.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Režisér Lars von Trier pre The L Magazine vysvetlil, že museli nájsť za neho náhradu, pretože má príliš veľký pohlavný úd. Dafoe si myslí, že keby tieto scény natočil on, po premietaní by sa nerozprávalo o ničom inom než o jeho penise. Nie je si preto istý, či by sa na to podujal. „Neviem, čo by som povedal. No nikdy nehovor nikdy,“ odvetil Dafoe. 

Dablérku využívala aj Charlotte Gainsbourg. Režisérovi sa však posťažovala, že „medzi jej nohami to má oproti nej veľmi odlišné“, a tak ju musel Lars von Trier uistiť, že jej genitálie upravia počas postprodukcie.

Zvrátený

Mladú Alex (Monica Bellucci) brutálnym spôsobom znásilní a zmláti pasák. Deväťminútová scéna bez jediného strihu je základom celého príbehu filmu Zvrátený z roku 2002. V šokujúcej snímke hral aj vtedajší manžel Monicy Belluciovej Vincent Cassel.

„Chcel som byť na nakrúcaní ako morálna podpora. Monica mi však povedala, že si to neželá. Vravela, že nie je dôvod, aby som tam bol, a že pre herca by bolo v mojej prítomnosti ťažšie pracovať,“ cituje slová Vincenta Cassela The Guardian

I keď scéna znásilnenia pôsobí desivo, podľa Monicy Belluciovej nebolo jej nakrúcanie náročné. Keď scénu dokončili, jednoducho si sadla, dala si kávu a pokúšala sa myslieť na niečo iné. Rodiny a priatelia hercov však so scénou mali omnoho väčší problém.

Zvrátený
Zvrátený Zdroj: Mars Distribution

Pýtali sa ich, prečo s niečím takým vlastne súhlasili. „Je úžasné vedieť prekvapiť svojich najlepších priateľov,“ zavtipkoval herec, ktorý film Gaspara Noého považuje za umenie. Na premietanie v Cannes zobral aj svojho brata, ktorý to vraj emocionálne príliš nezvládol. V polovici projekcie sa postavil a zakričal: „Gaspar Noé, ty sk**vysyn. Dostaneme ťa!“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 96008 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa nakrúcalo nútené pojedanie fekálií.
  • Čo spravili tvorcovia brutálneho Srbského filmu pre bezpečnosť detských hercov.
  • Ako herečka, ktorej postavu znásilnila skupina mužov, musela hereckým kolegom zdôrazňovať, že ide iba o film.
  • Ako vznikla známa scéna znásilneného muža z filmu Deliverance, ktorý musel „kvičať ako prasa“.
  • Čo vraví režisér filmu o „nekrofilnej láske“ na teórie o symbolike sexuálnych scén s mŕtvolou.
  • Prečo musela maskérka natáčať scénu, v ktorej ju domorodec znásilnil veľkým kameňom.
Domov
Zdieľať
Diskusia