Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2021, 14:39
Čas čítania 0:37
Kamila Šebestová

Desivá tlačenica dôchodcov pred nemocnicou v Ružinove. Neorganizovaný dav čakal na očkovanie proti ochoreniu covid-19

NEWS NEMOCNICA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Podľa Denníku SME prítomní vojaci namiesto organizovania seniorov len strážili dvere.

Situácia pred bratislavskou nemocnicou v Ružinove bola dnes žalostná. Desiatky dôchodcov čakali na očkovanie v minimálnych odstupoch. Prítomní vojaci vraj namiesto usmerňovania poradia len strážili dvere.

Podľa očitého svedka situáciu pred očkovacím centrom vyriešila až polícia, ktorá seniorom pomohla vytvoriť rad. Dôchodcov sa podarilo odfotiť čitateľovi Denníka SME a ten fotografiu následne zverejnil na svojom Instagrame.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Denník SME (@denniksme)

Systém očkovania je na Slovensku dlhodobo kritizovaný odborníkmi aj  opozíciou. Vláda pritom sľúbila, že už v ňom nebudú zmätky. Zdá sa, že kybernetický útok na očkovací web nebol jediným problémom. Starý očkovací systém v uplynulých dňoch opakovane padal a neumožnil sa prihlásiť všetkým záujemcom. 

Po spustení nového registračného formulára by do 7. apríla malo pribudnúť približne 140-tisíc termínov pre seniorov, ktorí sú starší ako 70 rokov (vakcína od Pfizer) a približne 120-tisíc termínov pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov (vakcína od AstraZeneca).


Viac informácií o očkovaní nájdete na stránke,“ vysvetľuje ministerstvo zdravotníctva. 

K dnešnému dňu je podľa ministerstva zdravotníctva zaočkovaných 388 584 ľudí. Otázne však je, koľko z nich muselo na vakcináciu čakať v podobných podmienkach.

Odporúčané
Ministerstvo zdravotníctva otvára nové termíny na očkovanie, buď v strehu Ministerstvo zdravotníctva otvára nové termíny na očkovanie, buď v strehu 10. marca 2021, 17:06
Domov
Zdieľať
Diskusia