Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 17:10
Čas čítania 1:58
Martin Mičuda

Jeep ukázal svoju novú vlajkovú loď. Znovuzrodený Wagoneer chce konkurovať luxusným značkám

Jeep ukázal svoju novú vlajkovú loď. Znovuzrodený Wagoneer chce konkurovať luxusným značkám
Zdroj: Jeep
TECH
Uložiť Uložené

Na výber budú hneď dve verzie – Wagoneer a Grand Wagoneer.

V momente, keď nám Jeep minulý rok predstavil znovuzrodený Wagoneer, išlo o novinku s dodatkom koncept. Americký výrobca však už vtedy hlásil, že sériovej verzie sa dočkáme onedlho a od tej koncepčnej sa bude líšiť len v detailoch. Vzhľadom na to, že v uplynulých hodinách došlo k odhaleniu produkčného vyhotovenia, môžeme potvrdiť, že Jeep neklamal. Nový Wagoneer vyzerá takmer identicky a veľkolepo.

Prakticky jedinou relevantnou optickou zmenou v porovnaní s prvotnou štúdiou je decentne pozmenená grafika full-LED svetiel. Tie totiž nie sú navzájom prepojené svietiacim pásom, a to ani vpredu, ani vzadu. Inak sa však de facto nič nemení.

Prednú masku tvorí tradičných sedem otvorov, ale je užšia a širšia než pri iných súčasných modeloch značky. Nad ňou pribudol nápis Wagoneer, zaujímavosťou však je, že na karosérii meno značky Jeep nebadať.

Jeep, Wagoneer,
Zdroj: https://media.stellantisnorthamerica.com/image-gallery.do?method=view&imageGalleryId=1235

Ako sa predpokladalo, Jeep ponúkne hneď dve verzie novinky – Wagoneer a Grand Wagoneer. V tomto prípade pritom nejde o rozdielnosť v dĺžke, ale skôr v postavení. Klasický Wagoneer sa má približovať k modelom Chevrolet či Ford, zatiaľ čo variant s dodatkom Grand bude dýchať na krk modelom Cadillac a Lincoln.

Rozdiel je tak predovšetkým vo výbave, pretože na pohľad sú zmeny minimálne – inak tvarované svetlá, nárazník či umiestnenie nápisu Wagoneer.

Domov
Zdieľať
Diskusia