Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 21:43
Čas čítania 1:41
Viktor Kniš

Moju manželku si do huby neber, napísal Matovičovi manžel šéfky ŠÚKL. S premiérom má konflikt pre statusy

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády rieši na Facebooku osobný spor s manželom riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

Predseda vlády na Facebooku zverejnil časť súkromnej komunikácie s Radoslavom Baťom – manželom šéfky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Do osobného konfliktu sa dostali, pretože sa dnes sa riaditeľka ŠÚKL ospravedlnila šéfke Európskej liekovej agentúry za nemiestny status premiéra.

Igor Matovič kritizoval EMA za pomalú registráciu vakcíny Sputnik V. „Milá Christa, všetci by sme boli veľmi radi, aby ste si v EMA na nasledujúce mesiace zmenili pracovnú dobu na 24 hodín denne a 7 dní v týždni,“ napísal Matovič, pričom riaditeľku agentúry oslovil krstným menom. 

Matovič tvrdí, že nové vakcíny, resp. v tomto prípade ruskú očkovaciu látku Sputnik V, by nemala EMA schvaľovať 3 mesiace, ale len 3 týždne.

Odporúčané
Kollár pripúšťa predčasné voľby, Naď menšinovú vládu. Ako sa vyvíjal týždeň koaličnej krízy? Kollár pripúšťa predčasné voľby, Naď menšinovú vládu. Ako sa vyvíjal týždeň koaličnej krízy? 9. marca 2021, 18:00

Za Matoviča sa Baťová ospravedlnila 

Za nemiestny príspevok predsedu vlády sa verejne ospravedlnila riaditeľka slovenského Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová.

Pripomína, že „proces registrácie vakcín proti covid-19 bol nastavený tak, aby sa za žiadnu cenu neustúpilo z odborných požiadaviek na vakcíny a aby sa zároveň proces skrátil na čo najkratší čas. Preto bol zavedený aj nástroj priebežného posudzovania ešte pred žiadosťou o registráciu, v ktorom je momentálne aj vakcína Sputnik V.“ Dodáva, že experti v Európskej liekovej agentúre pracujú 24 hodín denne aj počas sviatkov.

Matovič vs. Baťo

Netrvalo dlho a Igor Matovič použil v statuse rovnakú formulku ako Zuzana Baťová. Napísal, že sa chce „verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva SR Jane Ježíkovej“. Dal si záležať na tom, aby zachoval slovosled, ktorý použil ŠÚKL pri verejnom ospravedlnení za neho. 

Domov
Zdieľať
Diskusia