Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 14:08
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Prezidentka prijala Borisa Kollára, riešili spolu koaličnú krízu

POLITIKA BORIS KOLLÁR ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

O stretnutí s predsedom parlamentu informovala Zuzana Čaputová na svojom Instagrame.

Zuzana Čaputová dnes v prezidentskom paláci prijala predsedu parlamentu Borisa Kollára, aby spolu riešili koaličnú krízu. Napätie vo vláde vyvolal najmä nákup ruskej vakcíny Sputnik V premiérom Igorom Matovičom. 

Kritici Matoviča hovoria, že nejde len o Sputnik, ale celkovú komunikáciu a spôsob riadenia vlády a pandémie.

SaS hovorí o potrebe výmeny premiéra, Za ľudí volá po výmene ministra zdravotníctva. OĽaNO obe požiadavky odmieta. Rekonštrukciu vlády však pripúšťa aj Kollárova strana Sme rodina. 

Tento týždeň budú o pretrvávajúcej kríze vo vláde rokovať predsedníctva OĽaNO a Sme rodina. Dôležitý sa tak zdá byť práve postoj hnutia Borisa Kollára, ktoré je druhou najsilnejšou stranou vo vláde. 

Je možné, že ak súčasná vládna kríza bude utíchať a pôjde do stratena, pribudnú ďalší nezaradení poslanci. Odídenec zo strany Za ľudí, Tomáš Valášek, avizuje na svojom Facebooku, že sa tak môže stať už čoskoro. 

Už ku koncu týždňa bude tých nezaradených poslancov možno viac. To nie je výzva, to nie je provokovanie, to nie je rozbíjanie, je to konštatovanie, pretože viem, ako viacero ľudí v politike aktuálne rozmýšľa,” uviedol Valášek. Hrozí tak úplný rozpad poslaneckého klubu Za ľudí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia