Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. marca 2021, 20:03
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Obľúbená exotická destinácia Slovákov o pár dní zaočkuje všetkých obyvateľov dvomi dávkami. Ako bezpečná sa teraz otvára turistom

NEWS X
Uložiť Uložené

Exotická dovolenka na Seychelách sa stáva realitou.

Seychely otvárajú svoje brány milovníkom relaxu ako prvá krajina s kolektívnou imunitou voči koronavírusu. Od 15. januára tohto roku sa síce ostrov otvoril pre zaočkovaných cestovateľov, ale vstup ľudí bez vakcíny bol stále komplikovaný, uvádza SCMP.

Miestne úrady nechceli dopustiť, aby na ostrove opäť prepukla epidémia koronavírusu počas očkovania populácie, a tak radšej povoľovali vstup len cestovateľom s negatívnymi testami a najmä z krajín, kde vládla dobrá epidemická situácia.

Vstupné podmienky sa zmenia od 25. marca. Dovtedy vláda na Seychelách očakáva dosiahnutie kolektívnej imunity, keďže zdravotníci dohromady zaočkujú viac ako 70 percent obyvateľstva. Očkovacia stratégia začala naplno fungovať už v januári vďaka daru 50-tisíc vakcín od Spojených arabských emirátov. Obyvatelia ostrova sa očkovali čínskou vakcínou od spoločnosti Sinopharm.

Odporúčané
Bez testu a karantény. Zanzibar si dovolenkári zo Slovenska zamilovali, lebo tam neveria na koronu a cena je 1 000 eur na týždeň Bez testu a karantény. Zanzibar si dovolenkári zo Slovenska zamilovali, lebo tam neveria na koronu a cena je 1 000 eur na týždeň 7. marca 2021, 12:30

Prezident Wavel Ramkalawan vyhlásil, že kolektívna imunita bude dosiahnutá do polovice marca. V skutočnosti ju však očakáva už v najbližších dňoch, takže prvotné odhady zrejme krajina predbehne. Na ostrove žije len okolo 100-tisíc obyvateľov, a tak zaočkovanie 70-tisíc z nich bude na kolektívnu imunitu postačovať.

Pri vstupe na Seychely tak od 25. marca budeš potrebovať negatívny test nie starší ako 72 hodín. Nezáleží pritom, či si bol očkovaný alebo nie, preukázať sa negatívnym testom nateraz musia všetci cestovatelia, ale vďaka dosiahnutiu kolektívnej imunity sa na dovolenku budú môcť vydať aj Slováci, ktorí sa k vakcíne zatiaľ dostať nemohli.

Domov
Zdieľať
Diskusia