Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 20:05
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Mimoriadny prejav premiéra Matoviča: Pozývam vás do víťazného boja

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády poslal do televízii video, v ktorom sa prihovára Slovákom. Tvrdí, že ideme do víťazného boja.

Kým v prvom polroku roka 2020 sme pandémiu zvládli, v druhom sa krajine nedarilo. Dôvodom je podľa premiéra opustenie víťaznej stratégie a hľadanie rýchlych a ľahkých riešení. Najbližšie týždne budú preto rozhodujúce. Vo vyhlásení pri príležitosti prvého výročia od identifikovania prvého prípadu pozitívneho na nový koronavírus na Slovensku to povedal premiér Igor Matovič.


Pandémiu sa v prvej polovici minulého roka podarilo podľa predsedu vlády zvládnuť vďaka odhodlaniu bojovať spoločne a snahe poctivo dodržiavať opatrenia.

„Keď v októbri prišla druhá vlna, doslova nás zmietla. Počúvali sme tých, ktorí ponúkali rýchle a lacné riešenia, hovorili o otváraní prevádzok, a to spôsobilo to, že sme prestali veriť sami sebe,“ nazdáva sa Matovič.

Odporúčané
Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach Premiér Matovič v relácii RTVS nehovoril pravdu o prezidentke ani o kinách a zavádzal o vakcínach 6. marca 2021, 16:47

Ľudí preto vyzval, aby sa vrátili k víťaznej stratégii založenej na trpezlivosti, odhodlaní a spolupatričnosti s najslabšími. Najbližšie týždne budú podľa neho rozhodujúce. Pripomenul zlú situáciu v okolitých krajinách a vysoké čísla hospitalizovaných pacientov na Slovensku. Ľuďom adresoval výzvu na zomknutie sa.

„Verím, že tento rozhodujúci boj vyhráme, a ja ako predseda vlády budem robiť všetko pre to, aby som zabezpečil dostatok vakcín,“ uistil Matovič.

Matovič v prejave kritizoval „falošných prorokov“ a reči o otváraní reštaurácií, čím pravdepodobne znovu narážal na spor s Richardom Sulíkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia