Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 19:14
Čas čítania 3:00
Tímea Krauszová

Rozhlasový moderátor prirovnal juhokórejskú skupinu BTS ku koronavírusu SARS. Fanúšikovia ho označili za rasistu a xenofóba

HUDBA BTS
Uložiť Uložené

Pokus o sarkastickú recenziu vypálil ako rasistická poznámka. Internet moderátora rozniesol v zuboch.

Nemecká rozhlasová stanica Bayern3 sa musela ospravedlniť za výroky jedného zo svojich moderátorov, píše Buzzfeed. Matthias Matuschik v živom vysielaní pripodobnil obľúbenú chlapčenskú skupinu BTS ku koronavírusu. Vzhľadom na aktuálne dianie, keď ázijská komunita predovšetkým v Spojených štátoch čelí ostrakizácii a rasistickým útokom, ktoré sa zintenzívnili práve príchodom pandémie, ide o závažný prešľap. Ten zachytili fanúšikovia skupiny, ich priaznivci či hviezdni kolegovia a moderátora označujú za rasistu a xenofóba.

bts
Zdroj: Getty Images

BTS je ako SARS

Rozruch vznikol pre coververziu piesne Fix You od britskej kapely Coldplay, ktorú BTS zverejnili na Youtube. Matuschik si pripravil niečo, čo zrejme malo byť sarkastickou recenziou. „Osobne si myslím, že BTS je ako SARS. Je to skratka pre nejaký sku***ný vírus, na ktorý hádam čoskoro budeme mať vakcínu.“

Aby toho nebolo málo, ich coververziu označil za rúhanie. Matuschik neskôr priznal, že je veľkým fanúšikom kapely Coldplay a nová verzia sa mu jednoducho nepáči. Toto je zrejme jediná časť jeho vyjadrenia, ktorú rešpektujú všetci. Vysielanie však redaktor ukončil perlou o tom, že za takýto cover si členovia kapely zaslúžia ísť na 20-ročnú „dovolenku do Severnej Kórey“.

Domov
Zdieľať
Diskusia