Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 19:48
Čas čítania 1:19
Marián Mauik Biel

TikToku rastie konkurencia. YouTube Shorts idú na americký trh skôr, než sa predpokladalo

TECH INSTAGRAM TIKTOK YOUTUBE
Uložiť Uložené

Dalo sa čakať, že sa americkí giganti nechajú inšpirovať obrovským úspechom čínskeho TikToku.

TikTok je posledné mesiace pravdepodobne najväčším trendom vo svete sociálnych médií. Po neustálom raste však môže naraziť. Pomaly sa do mobilov dostáva YouTube Shorts s prakticky rovnakým druhom rýchlej zábavy.

Odporúčané
TikTok pre raperov. Facebook chystá aplikáciu, kde môžeš pľuvať rýmy s konkurentmi z celého sveta TikTok pre raperov. Facebook chystá aplikáciu, kde môžeš pľuvať rýmy s konkurentmi z celého sveta 28. februára 2021, 8:25

Už v druhej polovici minulého roka na úspech TikToku zareagoval Facebook, alebo presnejšie jeho Instagram. Vytvoril takzvané Instagram Reels, ktoré sú krátke vertikálne videá s možnosťou úpravy priamo v mobile. Ako pre The Verge povedal šéf vývoja Instagramu Robby Stein, nejde o rovnaký produkt. Oproti TikToku sú ich Reels len doplnkom, nie samostatnou aplikáciou.

S priamejšou konkurenciou to skúša Google. V septembri minulého roka spustil službu YouTube Shorts v Indii.  V krajine s miliardou potenciálnych divákov a tvorcov, v ktorej je TikTok zakázaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia