Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2021, 8:25
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

TikTok pre raperov. Facebook chystá aplikáciu, kde môžeš pľuvať rýmy s konkurentmi z celého sveta

TECH FACEBOOK RAP TIKTOK
Uložiť Uložené

Facebook vzal koncept aplikácie TikTok a prispôsobil ju pre raperov.

Facebook pravidelne skúša spúšťať nové aplikácie a platformy, ktorými chce do svojho ekosystému prilákať nových užívateľov. Najnovšie sa spoločnosť stojaca za sociálnou sieťou rozhodla vytvoriť aplikáciu BARS, kde plánuje združovať amatérskych raperov z celého sveta. Jej zmysel? V aplikácii budeš môcť vyskúšať rapový freestyle do predpripravenej hudby a porovnať sa s ostatnými, uvádza TechCrunch.

Aplikácia nie je sociálnou sieťou v pravom slova zmysle, pretože by mala primárne slúžiť ako nástroj na vytváranie maximálne 60-sekundových videí z freestylu, ktorý užívatelia dokážu nahrať. Nenájdeš tam lajky ani komentáre, ale ak sa ti tvorba konkrétneho človeka bude páčiť, môžeš na nahrávku zareagovať pomocou ohnivého emoji.

TikTok pre raperov. Facebook chystá novú aplikáciu, kde môžeš pľuvať rýmy s konkurentmi z celého sveta
Zdroj: Facebook

Momentálne si aplikáciu nedokážeš stiahnuť, ak nepatríš do uzatvoreného testovacieho beta programu, v ktorom sa Facebook snaží vychytať muchy, aby mohol službu pre verejnosť spustiť v plnej paráde.

Aktuálne tak videá nie je možné pozastaviť, musíš si ich pozrieť celé bez prestávky. Ani jednotlivé profily tvorcov, a možno budúcich svetoznámych raperov, nemôžeš sledovať tak, ako by si sledoval profily na Instagrame či Facebooku. Výtvory sa však na týchto sociálnych sieťach dajú ľahko zdieľať.

Odporúčané
Polícia vyškolila internetových hrdinov, ktorí odmietajú rešpektovať opatrenia. „Na základe akého zákona?“ chcú vedieť od hliadok Polícia vyškolila internetových hrdinov, ktorí odmietajú rešpektovať opatrenia. „Na základe akého zákona?“ chcú vedieť od hliadok 27. februára 2021, 17:02

Cieľom aplikácie je ponúknuť priestor amatérskym raperom, ktorí nemajú v prebiehajúcej pandémii takmer žiadnu šancu vyskúšať svoje rapové zručnosti pred živým publikom. Facebook tak chce takýmto talentom sprostredkovať viaceré nástroje ako auto-tune, slovník rýmov či výzvu, v ktorej musíš do svojho freestylu zakomponovať náhodné slová objavujúce sa na displeji.

Domov
Zdieľať
Diskusia