Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2021, 12:42
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Matovič naznačuje, že za zlú situáciu v krajine môže „hŕstka štváčov“, prezidentka a opozícia

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády napísal ďalší príspevok na Facebooku, v ktorom naznačuje, že za zlú pandemickú situáciu môže opozícia aj prezidentka.

Vláda v nedeľu neskoro večer zverejnila zoznam nových opatrení, ktorými sa bude krajina riadiť od 3. marca. Premiér Igor Matovič ešte pred sľubovanou tlačovou konferenciou o prísnejšom lockdowne kritizuje na Facebooku opozíciu aj prezidentku, avšak len nepriamo. 

„V krajinách, kde vládne strany držia spolu, kde opozícia či prezident/-ka nezneužívajú pandémiu na politikárčenie, ľudia dodržujú opatrenia výrazne viac a sú na tom výrazne lepšie,“ uvádza premiér. 

Včera Zuzana Čaputová v TV Markíza naznačila, že je na mieste baviť sa aj o vyvodení politickej zodpovednosti na poste ministra zdravotníctva.

„Unavenejšieho človeka som ešte nestretla,“ reagovala na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Jeho prácu si vraj váži, no hovorí, že jeho rezort potrebuje nový impulz. Výmena Krajčího by mohla poslúžiť ako gesto, stačiť by však nemusela. 

Domov
Zdieľať
Diskusia