Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2021 o 10:28
Čas čítania 4:40
Dominik Vetrák

Teórie o WandaVision: Kto je v skutočnosti Scarlet Witch, ako do toho zapadajú mutanti a uvidíme celkom iného Visiona?

FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

Najnovšie otázky a odpovede z minisérie WandaVision.

Predposledná epizóda WandaVision sa konečne sústredila na to, kvôli čomu tieto minisérie na Disney+ vlastne vznikajú. Aby dali viac priestoru postavám, ktoré ho vo filmoch veľa nedostali. Videli sme tak minulosť Wandy, výbuch bomby, ktorý jej a Pietrovi zabil rodičov, ale aj to, ako sa vďaka Visionovi lepšie dokázala vyrovnať so smrťou Pietra po udalostiach Avengers: Age of Ultron.

Šlo o dobrú epizódu, aj keď sme mali dojem, že celá expozícia, teda dotváranie obrazu o deji a celej záhade vzniku Hexu (bariéry, v ktorej sa odohráva sitcom), mohla prísť skôr ako v predposlednej epizóde alebo by nás aspoň niečím mohla ohúriť. Pravda je však taká, že neprišlo nič šokujúce. Teda pokiaľ čítaš naše články, v ktorých sme už rozobrali azda všetky podstatné detaily a možné vysvetlenia fenoménu, ktorý existuje v tejto minisérii.

Ďalšia epizóda bude posledná a my sa už nevieme dočkať všetkých odpovedí, ktorá nám zodpovedajú otázky o viacerých postavách. Pár sa ich vyrojilo aj po poslednej epizóde.

Odporúčané
10 knižných scén, ktoré vo filmoch o Harrym Potterovi nedávajú zmysel alebo nám chýbajú, pretože sú nesmierne cool 10 knižných scén, ktoré vo filmoch o Harrym Potterovi nedávajú zmysel alebo nám chýbajú, pretože sú nesmierne cool 27. februára 2021 o 9:30

Koho videla Wanda v miestnosti s Mind Stone počas experimentov v Hydre?

Hydra mala v minulosti v moci Scepter, v ktorom sa ukrýval Mind Stone, neskôr zdroj Visionovej moci. Wanda bola prvá, ktorá pri styku s ním na mieste nezomrela. Naopak, získala vďaka nemu schopnosti. Aj keď, v skutočnosti ich Mind Stone „len“ zosilnil.

V minulej epizóde nám je hneď dvakrát povedané, že Wanda mala schopnosti už predtým a Mind Stone ich posunul na inú úroveň. Bomba, ktorá im spadla do bytu, nebola chybná. Wanda zastavila jej vybuchnutie, hoci to v hlave neskôr potlačila. 

Keď sa následne spojila s Mind Stone počas experimentu v Hydre, videla siluetu niekoho mocného. Po hraní sa s kontrastom a farbami môžeme celkom bezpečne dedukovať, že videla samú seba (pre zobrazenie fotky klikni sem).. Či ide o výjav z budúcnosti, predtuchu alebo nejakú inú verziu Wandy, známe nie je. Pravdepodobne však Wanda videla svoj plný potenciál alebo budúcnosť. 

Wanda
Zdroj: Marvel Studios/The Walt Disney Company

Kto je Scarlet Witch a čo znamená Chaos Magic?

Čo je Wanda zač? Je to mutant, čarodejnica alebo niečo celkom iné? To sa dozvieme už čoskoro, aj keď Agatha ju pomenovala Scarlet Witch schopnou spontánnej kreácie niečoho z ničoho (videli sme to, keď si Wanda postavila dom a stvorila Visiona). Wanda údajne dokáže manipulovať s Chaos Magic. Čo teda znamená pomenovanie Scarlet Witch a Chaos Magic?

V prvom rade sa zameriame na Wandu ako takú. V komiksoch bola celé desaťročia mutantom schopným manipulovať mágiou. Ona a Pietro sú deti Magneta, no keďže Marvel pri predstavení týchto postáv ešte nemal filmové práva na X-Men, Magneta spomenúť nemohol. Pred niekoľkými rokmi však vyšli nové komiksy, ktoré jej zrod celkom menia. Wanda za svoje schopnosti vďačí svojej mame a jej krvnej línii čarodejníc a mágov. Titul Scarlet Witch jej bol odovzdaný predkami.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo je to Chaos Magic a Scarlet Witch, ako Wandu pomenovala na konci epizódy Agatha
  • Čo presne je biely Vision v potitulkovej scéne
  • Na aké otázky nám seriál stále nedal odpovede
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95292 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia