Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 18:42
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Minister Krajniak vyhlásil, že verí na zázraky. Kostoly chce otvoriť na individuálne spovede, lebo duchovná podpora vie pomáhať

NEWS MILAN KRAJNIAK SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister práce chce naďalej presadzovať čiastočné otváranie kostolov.

Minister práce Milan Krajniak zaskočil minulý týždeň Slovensko návrhom, aby vláda umožnila otvorenie kostolov. Svätostánky zostávajú zatvorené kvôli zlej epidemiologickej situácii, ale minister argumentuje so slovami, že materiálna pomoc niekedy nie je dostatočná. Ľudia podľa neho potrebujú duchovnú podporu, či už sú veriaci alebo nemajú vierovyznanie. 

Minister Krajniak vyhlásil, že verí na zázraky. Kostoly chce otvoriť na individuálne spovede, lebo duchovná podpora vie pomáhať
Zdroj: TASR

„Poskytujeme psychológov aj duchovných a máme ohlasy, že to veľmi pomáha,“ vysvetľoval Krajniak u Braňa Závodského v rádiu Expres. Chcel by preto povoliť minimálne individuálne sviatosti, takže veriaci by mohli zájsť napríklad na spoveď či sväté prijímanie, ak by sa vedeli preukázať čerstvým negatívnym antigénovým testom, alebo by už boli zaočkovaní. 

Odporúčané
Slovenský lockdown je ako prezervatív natiahnutý na ruku, odkázal Matovičovi známy primár Slovenský lockdown je ako prezervatív natiahnutý na ruku, odkázal Matovičovi známy primár 25. februára 2021, 14:42

Na otázku, či myslel vážne svoju časť statusu o zázraku, ktorý sa vraj odohral v roku 1710 v Trnave počas morovej epidémie, Krajniak odpovedal kladne. „Áno, ja verím v zázraky, lebo viackrát som bol účastný toho, že niekto, o kom lekári povedali, že mu pomôže len zázrak a tento človek zomrie, tak sa stal zázrak a žije dodnes,“ odpovedal minister.

V statuse podľa svojich slov citoval časť kroniky mesta Trnava, podľa ktorej na morovú epidémiu už nezomrel ani jeden obyvateľ po tom, čo sa všetci spoločne pomodlili a obišli trojičný stĺp.  Krajniak preto nevidí problém v tom, že by sa individuálne sviatosti v kostoloch mohli povoliť, ak dnes môžu kaderníčky s negatívnym testom strihať v domácnostiach.

Domov
Zdieľať
Diskusia