Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 18:35
Čas čítania 1:10
Daniel Mikolášik

„Nenahrávaj to, lebo ti odtrhnem hlavu." Medzi poslancami sa kvôli kamere strhla kuriózna hádka

ZAUJÍMAVOSTI HÁDKA POSLANCI VIDEO
Uložiť Uložené

Poslancov obecného zastupiteľstva zapnutá kamera znepokojila natoľko, že rokovanie napokon ukončili.

V bývalej základnej škole v obci Rudník na východe Slovenska došlo počas rokovania obecného zastupiteľstva ku kurióznej hádke. Záznam zo schôdze pripomína bizarné rokovanie poslancov v obci Fekišovce z roku 2019, ktorú preslávila svojrázna starostka.

Ako informuje Korzár, dôvodom hádky bola kamera, ktorú si na schôdzu priviedol jeden z poslancov, Michal Hegeduš (KSS), čo sa ostatným členom zastupiteľstva, vrátane starostky Oľgy Kormošovej (nezávislá), nepáčilo.

Odporúčané
Preslávila Fekišovce. Ako dnes riadi obec starostka, na ktorej sa smialo celé Slovensko? Preslávila Fekišovce. Ako dnes riadi obec starostka, na ktorej sa smialo celé Slovensko? 19. októbra 2019, 18:23

Už v úvode schôdze Hegeduša kolegovia niekoľkokrát rázne upozornili, že si neprajú byť snímaní. Išlo však o verejné stretnutie zastupiteľstva, ktorých sa môžu zúčastniť aj občania, argumentoval poslanec. 

Záznam mal podľa Hegeduša slúžiť ľudom, ktorí nemôžu byť prítomní na rokovaní pre opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Celú hádku tak mohli ľudia sledovať v živom vysielaní na sociálnej sieti Facebook.

Nenahrávaj to, lebo ti odtrhnem hlavu

„Ja ako občan nesúhlasím s tým, aby bol so mnou robený akýkoľvek záznam. Som proti tomu, aby som bol snímaný,“ ohradil sa jeden z poslancov. Ďalší z poslancov sa po Hegedušovom neuposlúchnutí postavil a ráznym spôsobom a so zdvihnutým ukazovákom podišiel priamo pred poslanca s kamerou a dôrazne žiadal, aby stream vypol.

Domov
Zdieľať
Diskusia