Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 9:34
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Zachránili sme 341-tisíc životov ľudí pred smrťou na Covid-19, chváli vládu poslanec za SaS. Vraj sa o tom málo hovorí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Radovan Kazda v statuse vysvetľoval, že sa o pozitívnych následkoch vládnych opatrení nehovorí dostatočne.

Vládny poslanec za SaS Radovan Kazda má pocit, že sa dostatočne nerozpráva o tom, koľko životov opatrenia proti koronavírusu zachránili. Síce na Slovensku posledné dni zomiera po 100 ľudí, podľa Kazdu sa na štatistiku treba pozrieť z opačnej strany. „Toto číslo je málo známe,“ píše v statuse.

Odporúčané
Došla im trpezlivosť. Množstvo obcí v okrese Nitra odmieta ďalej testovať, lebo pozitívnych pribúda málo, ale náklady sú vysoké Došla im trpezlivosť. Množstvo obcí v okrese Nitra odmieta ďalej testovať, lebo pozitívnych pribúda málo, ale náklady sú vysoké 19. februára 2021, 9:20

„Počet mŕtvych z dôsledku ochorenia Covid-19 je totiž ľahko zmerateľný, no počet zachránených v dôsledku nasadených opatrení, o ktorých sa predpokladá, že sú účinné, sa zmerať nedá,“ zamýšľa sa Kazda na sociálnej sieti. Odmieta preto nazerať na celú situáciu výlučne z pohľadu na počty obetí pandémie.

Slovenská vláda zachránila už 341 tisíc ľudských životov pred úmrtím na covid-19. Toto číslo je málo známe. Počet...

Posted by Radovan Kazda on Thursday, February 18, 2021

Poslanec určil vlastnú referenčnú hranicu počtu zachránených ľudí od začiatku lockdownu, ktorý prvýkrát vláda vyhlásila 14. marca minulého roku. Tento referenčný rámec ráta s počtom tisíc zachránených životov denne, a tak podľa neho dohromady opatrenia slovenskej vlády zachránili nespočetne viac obyvateľov.

Výpočet tisícky zachránených životov denne sa však nezakladá na žiadnych štatistikách či oficiálnych podkladoch. Poslanec v príspevku ani nevysvetľuje, ako sa k takémuto dennému číslu zachránených dopracoval.

Odporúčané
Slovensku už rokuje o „zázračnom“ lieku na Covid-19 z Izraela, ktorý vyliečil 29 z 30 pacientov do piatich dní Slovensku už rokuje o „zázračnom“ lieku na Covid-19 z Izraela, ktorý vyliečil 29 z 30 pacientov do piatich dní 19. februára 2021, 8:42

„Takže: vláde sa síce, žiaľ, nepodarilo zaviesť ďalšie opatrenia, ktorými by predčasne zomrelo menej než 6 271 ľudí, ale 341 000 ľudí už týmito opatreniami zachránila pred predčasným úmrtím,“ skonštatoval. „Pátosári všech zemí, vyližte si prdel,“ odkázal potom iniciatíve Dáta bez pátosu, ktorá monitoruje vývoj pandémie a často kritizuje vládu.

Domov
Zdieľať
Diskusia