Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2021, 22:13
Čas čítania 1:19
Marián Mauik Biel

Tohtoročný iPhone 13 má dostať funkciu, ktorú si používatelia Androidov pochvaľujú už roky

TECH APPLE IPHONE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Jednou z uniknutých informácií je, že sa tak tento rok nový iPhone nebude volať.

Hoci je séria iPhone 12 v obchodoch ani nie pol roka, už sa začínajú formulovať viac či menej pravdepodobné neoficiálne správy o prichádzajúcej generácii iPhone 13. Niektoré prichádzajú od zdrojov, ktoré sa v minulosti mýlili len minimálne. Zhodujú sa v tom, že tento rok sa iPhony dotiahnu na Androidy v jednej obľúbenej funkcii.

Odporúčané
Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia) Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia) 1. februára 2021, 12:30

V prvom rade sa v dobe pandémie o niečo komplikovanejšie plánuje uvedenie nového produktu. Výroba, marketing a ďalšie aspekty môžu zvrátiť takmer čokoľvek. Napríklad posunuli premiéru vlaňajších iPhonov 12 o niekoľko dní. Podľa posledných správ to tento rok nemá hroziť a iPhone 13 príde koncom septembra – ako zvyčajne.

Bloomberg však tvrdí, že to nebude tento rok. Presnejšie povedané, v roku 2021 má mať premiéru štvorica zástupcov radu iPhone 12S. Bude to trochu krkolomný názov pri modele iPhone 12S Pro Max 256 GB Black.

Jeden z konceptov nového iPhone 12S
Jeden z konceptov nového iPhone 12S Zdroj: BGR

Farby sa týka aj ďalšia nepotvrdená správa. Podľa známeho leakera Maxa Weinbacha tento rok budú modely iPhone Pro dostupné aj v čisto čiernej farbe, ale s akousi brúsenou matnou povrchovou úpravou. Majú tak byť omnoho menej šmykľavé a príjemnejšie na dotyk bez toho, aby zanechávali odtlačky.

Po dizajnovej stránke sa už nič nové nemá konať. Veľkú zmenu však čaká displej. Apple čakal pár rokov po konkurentoch, aby sa odhodlal presedlať z LCD na Oled obrazovky. Podobne môžeme očakávať ďalšie technológie a funkcie, ktoré sú na Androidoch bežné a obľúbené už roky.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Prvou je podpora „always-on“ teda zobrazovania funkcií aj pri zamknutom displeji. Apple mal dokončiť správu batérie tak, aby to nemalo zlý vplyv na výdrž batérie. Preto na začiatok bude možné nechať zobraziť len čas a stav batérie bez možnosti si ich nejako personalizovať. Ale lepšie než nič.

Druhou novinkou má byť konečne prechod na podporu 120 Hz obnovovacej frekvencie, ktorá robí pohyb grafických prvkov na displeji omnoho plynulejší. Mnoho Androidov aj strednej triedy túto technológiu podporuje. Apple má použiť LTPO technológiu, ktorá mení frekvenciu podľa práve zobrazovaného obsahu. Na maximálnych 120 Hz ide len pri pohyblivom obsahu. Presne tak isto, ako to poznajú majitelia iPadu Pro.

Bloomberg ešte dodáva, že Apple sa aj kvôli pandémii má vrátiť k čítačke odtlačkov prstov. Samozrejme, integrovanej pod displejom. V dobe rúšok to bude praktický doplnok Face ID.

Domov
Zdieľať
Diskusia