Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2021, 7:54
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Matovič opäť bráni plošné testovanie a spomína, ako nazval Sulíka idiotom: Pribudnú ďalšie tisíce obetí

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády Igor Matovič reagoval statusom na aktuálny vývoj, z ktorého vyplýva, že je Slovensko v počte úmrtí za posledný týždeň najhoršie na svete.

V nedeľňajších politických diskusiách aj v médiách sa rozšírila správa o tom, že Slovensko je momentálne najhoršou krajinou v štatistike úmrtí na Covid-19 na svete v prepočte na milión obyvateľov.

Na situáciu zareagoval tradične statusom aj predseda vlády Igor Matovič. Premiér opäť bránil svoj vlastný nápad s celoplošným testovaním a obvinil Richarda Sulíka, ktorý mu podľa jeho slov znemožnil ďalšie kolá testovania. 

Rovnako je podľa neho na vine aj opozícia a prezidentka, pretože s ním nedržia. „Ak by ste si dávali otázku, ako je možné, že v iných krajinách rovnako silný lockdown zabral omnoho skôr ... odpoveď je jednoduchá - koaličné strany, opozícia a prezident tam držia spolu,“ uviedol predseda vlády.  

Momentálne sa podľa Matoviča musíme pripraviť na ďalšie tisícky obetí koronavírusu, pretože Covid automat zatiaľ nezaberá efektívne. Vinníkov nazval premiér „bludármi kričiacimi po otváraní reštaurácií“.

Odporúčané
PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo PREHĽAD: Sprísnili režim na hraniciach, do karantény musí ísť (skoro) každý, výnimiek je málo 13. februára 2021, 9:09

Zverejnil tiež graf, ktorý je podľa neho jednoduchý na pochopenie a znamená, že plošné testovanie v novembri na mesiac zastavilo prudký nárast pacientov v nemocniciach. 

„Nasledovné naplánované tri kolá v decembri sa z dôvodu sabotáže nákupu testov už neuskutočnili ... a tak dnes môžeme počítať obete na tisíce - presne tak, ako som v decembri varoval a pritom kolegu idiotom nazval,“ dodal premiér.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia